Informatie voor de watersporter

Amsterdamse kunstenaar Henk Veen schildert tijdens de Bataviahaven Botenshow voor de KNRM in Lelystad

PERSBERICHT
henkveenLelystad – Op zaterdag 27 april en zondag 28 april vindt in Lelystad in de Bataviahaven de Bataviahaven Botenshow plaats. De kunstenaar  Henk Veen en gallery Hiva Oa  hebben besloten zich op de zaterdag in te zetten ten behoeve van de KNRM.  Dan zal Henk Veen (tijdens de KNRM Reddingbootdag) live een schilderij maken, dat aan de hoogste bieder verkocht zal worden. Dit zal plaatsvinden vanaf 14.00 uur op de stand van de KNRM, op luttele meters van Hiva Oa Art Gallery. De kunstenaar zal gedurende een paar uur aan het doek werken.
De Amsterdamse kunstenaar Henk Veen exposeert toch al van 18 april tot en met 1 juni  bij Hiva Oa Art Gallery (ook in Bataviahaven, Lelybaan 52). Henk Veen schildert zijn kleurrijke doeken met spuitverf, acrylverf, kwasten en sjablonen in een “laag over laag” techniek, waardoor zijn doeken veel diepte en de kleuren veel warmte krijgen. Inspiratie haalt hij uit het leven dat hij leidt en hoewel dat momenteel in het rustige Amsterdam Noord is, is en blijft het straatleven een grote inspiratiebron. Schilderijen van Henk Veen zijn zeer herkenbaar, hij weet het leven om te zetten in een tastbaar beeld en verlevendigt dit met (vaak humoristische) slogans. Henk Veen heeft onder meer geëxposeerd in het Louvre Parijs, de Amsterdam Arena, de Melkweg, Paradiso en diverse galeries.
Tot en met zaterdag 4 mei (23.59 uur) kunnen belangstellenden een bod uitbrengen op het schilderij. Het schilderij zal gedurende de Bataviahaven Botenshow en verder tijdens de openingstijden van de gallery te bezichtigen zijn in de gallery en tevens op de websites van de KNRM, de kunstenaar en de gallery.
Meer informatie Bataviahaven Botenshowwww.hivaoa.nl, www.henkveen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht