Amsterdamse watersportvereniging IJburg motiveert haar jeugd bij Friese Zeilschool Pean

PERSBERICHT
pean_ijburgAkkrum-Nes – Bij Watersportvereniging IJburg bestaat behoefte aan een bredere jeugd instroom. Er wordt onderkend dat het lastig is om een grotere groep jeugd zelf les te geven. Daarnaast is het vaarwater van WV IJburg schitterend maar wel lastig voor de echte beginners. Friese zeilschool Pean kan juist deze zaken allemaal faciliteren.
Op dinsdag ochtend vertrokken de kinderen in verschillende auto’s naar Friesland. Voor de meeste cursisten is het de vuurdoop op het water. Op vrijdag zijn de CWO-vorderingenstaten en – in enkele gevallen – zelfs diploma’s uitgedeeld.
“De instructeurs snappen heel goed dat het belangrijk is dat kinderen zich veilig voelen in hun bootje, ook bij harde wind,” heeft Hans Buitelaar gemerkt, één van de ouders binnen de watersportvereniging. “Onze kids konden het hele kamp oefenen en zeilden echt zelfstandig stukken heen en weer. Dat geeft een succes-ervaring. Bovendien waren de instructeurs Jochem, Simone en Bartje heel leuk met de kinderen, net als coach Jeroen. Het gaf ons als ouders een heel goed gevoel om de kinderen enthousiast bezig te zien bij de Pean.”
“Het is heel leuk om nu de reacties te krijgen van de ouders. Ze zijn echt heel blij met de ervaring die hun kinderen hebben gehad. Onze ligging is uniek, midden in de natuur. Deze mensen uit Amsterdam maar ook hun kinderen vinden het heerlijk om tussen de het gras, het water en het vee te zitten.” aldus Christophe Meijer van Zeilschool Pean. “Als we zo doorgaan zal je zien dat IJburg straks een mooie club jonge zeilers heeft.”
Meer informatie www.pean-zeilschool.nl en www.wvijburg.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X