ANWB stopt met betaalde waterkaarten-app, maar app wordt voortgezet door de bouwer The Mobile Company

PERSBERICHT
Den Haag – De ANWB stopt per 31 maart met de exploitatie van de ANWB Waterkaarten-app. Deze app wordt vervangen door een nieuwe Waterkaarten-app. Gebruikers zullen er niet veel merken met het enige verschil dat ze niet langer een abonnement bij de ANWB afsluiten maar kunnen overstappen op de Waterkaarten-app van de nieuwe partner.
De exploitatie van de app is voor de ANWB niet rendabel en vergt te hoge investeringen om deze op kwaliteitsniveau te houden. De bond neemt niettemin haar maatschappelijke positie als voorvechter van veiligheid op het water en in het verkeer heel serieus en zal zich daarom met volle overgave blijven inzetten voor de veilige navigatie op de Nederlandse wateren.
Zo blijft de ANWB de papieren waterkaarten uitgeven en is zelfs bezig met een investeringstraject om deze kaarten nog beter te maken. In de loop van 2018 worden de kaarten geheel herzien. In het voorjaar 2019 verschijnen naar verwachting de vernieuwde kaarten. De frequentie van het updaten van de kaarten wordt gebracht van ééns per twee jaar naar ééns per jaar.
Als het goed is merken gebruikers die op dit moment een abonnement op de waterkaarten-app hebben afgesloten niets. De ANWB zal zorgdragen dat alle gebruikers met een ANWB abonnement er tot aan het einde van de abonnementsperiode probleemloos gebruik kunnen blijven maken van de app.
De bond werkt hiervoor samen met The Mobile Company, de oorspronkelijke ontwikkelaar van de app, die nadat de ANWB stopt met de app een nieuwe en actuele versie van de app online zal zetten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de ANWB-waterkaarten. Ook de Windows-versie van de app zal in 2018 blijven bestaan. In 2019 zal er een nieuwe App op de markt komen, waarvoor de ANWB ook de data zal leveren.
Gebruikers met vragen worden verwezen naar de The Mobile Company (waterkaarten@themobilecompany.com)
Meer informatie www.dewaterkaartenapp.nl

2 Berichten

 • Arie van der Padt

  5 jaar geleden / 19 maart 2018 om 20:59 uur

  Ik heb een abonnement maar ik wil op mijn iPad ook de Waterkaarten maar ze vragen een promotiecode ? Hoe of wat moet ik doen?

 • Dick Oosterhof

  5 jaar geleden / 8 juni 2018 om 19:30 uur

  Geachte heer,
  Ik wilde deze week mijn verse ANWB vaarapp weer digitaal aanschaffenmaar nu blijkt mijn tablet Samsung 10.1 (2008)niet compatible meer te zijn. Bij de oude ANWB versie was er geen probleem.
  Kan ik hier nog iets aan doen?
  Ik hoor het graag van u.
  D.J. Oosterhof
  06 55133210

Berichtensectie gesloten.