App Waterkaart Nederland nu uitgebreid met complete vaarrouteplanner inclusief waterstanden, hoogten en diepten bruggen en sluizen

PERSBERICHT
Leiden – De populaire app Waterkaart Nederland is nu voorzien van een vaarrouteplanner waarmee schippers heel makkelijk hun route kunnen plannen tussen twee punten in heel Nederland, rekening houdend met diepgang en masthoogte van hun schip. De app is gratis te downloaden uit alle app stores.

Waterkaart Nederland
Toont álles dat met water te maken heeft: niet alleen de betonning, markeringen, bruggen- en sluistijden en bebording. Maar dus ook de kilometrering, de contactgegevens van KNRM-reddingstations, de dieptelijnen, alle marifoonkanalen, actuele ligplaatsbezetting en zwemwaterplekken van Nederland.
En vooral biedt de kaart live meteogegevens, golfgegevens, actuele waterstanden en getijgegevens, watertemperaturen en de actuele scheepvaartberichten. En zo nog veel, veel meer. Aanklikbaar op de kaart.
Vaarrouteplanner
De vaste dataset is nu uitgebreid de Vaarrouteplanner: prik twee punten tussen A en B en de app berekent de beste vaarroute, rekeninghoudend met diepgang en hoogte. De vaarroute toont je na het plannen het overzicht van alle bruggen en sluizen onderweg, en hun hoogte- breedte- en dieptegegevens. Deze wordt ook onthouden zodat je deze tussen verschillende sessies opnieuw kunt bekijken.
Extra zijn ook de actuele marifoonweerberichten, een ingebouwde noodknop om direct de kustwacht en KNRM te bellen, en het Binnenvaartpolitiereglement: doorzoekbaar en te voorzien van bladwijzers zodat je snel je gegevens kunt opzoeken. En waarmee je meteen aan de verplichting voldoet om het BPR aan boord te hebben.
De fundering van de app zit in de database met data die is opgebouwd uit verschillende Rijkswaterstaat-, Marine- en KNMI-databronnen – meer dan 134.000 objecten die constant worden geactualiseerd. De basiskaart in de app bestaat uit de actuele kadasterkaart van Nederland (rechtstreeks van de kadasterservers) met daarop de 20 verschillende kaartlagen met data die je naar wens aan- en uit kunt zetten. De kaarten worden na de eerste keer opvragen opgeslagen op je toestel en zijn daardoor ook offline bruikbaar.
Brug- en sluistijden en waterstanden
Alle door Rijkswaterstaat en de provincies beheerde bruggen en sluizen staan op de Waterkaart: je ziet live wat de openings- en schuttijden zijn, via welke telefoon- en marifoonkanalen je de brugwachters kunt bereiken, wat de doorvaarthoogtes zijn en bij bruggen vaak ook de actuele status ervan: staat ‘ie open of dicht?
Ook zijn alle waterstandmeetpunten van Rijkswaterstaat er in opgenomen, voor de grote rivieren en de getijdenwateren met de actuele waterstanden en verwachting voor de komende 48 uur. Je kunt er het actuele weer + astronomische getijden en maanstanden op honderden punten aan de kust mee opvragen. En alle zwemwateren van Nederland en hun waterkwaliteit (is het veilig?) zitten er in.
Gratis downloaden
Je kunt de app 4 dagen lang gratis volledig uitproberen, daarna wordt deze enigszins ingeperkt en kun je besluiten om te upgraden. Dat kost slechts €4,99 per jaar. Probeer het zelf: de iOS-app vind je in de App Store, de Androidapp bij Google Play.
Meer informatie www.waterkaart.net

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X