Informatie voor de watersporter

Arnold de Ruyter wint HISWA jachtontwerpwedstrijd

PERSBERICHT
Driebergen – Arnold de Ruyter van AR Design is de winnaar van de HISWA jachtontwerpwedstrijd. Jachtbouwers die deelnemen aan het IPC innovatieproject voor de jachtbouw schreven deze wedstrijd uit.
Aan de hand van een specifieke ontwerpopdracht hebben verschillende jachtarchitecten een ontwerp aangeleverd voor een innovatief motorjacht van twaalf meter lang. Dit jacht moet op basis van eenzelfde romp in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn en in modules gebouwd kunnen worden. Zowel verschillende indelingen als dekvarianten zijn beschikbaar. Dit ontwerp dient als voorbeeld in het HISWA innovatieproject voor de jachtbouw. Zo kunnen zij laten zien hoe een jacht op modulaire wijze ontworpen en gebouwd kan worden met als doel bouwmethoden te optimaliseren en de kostprijs te verlagen.
Arnold de Ruyter: “De opdracht was om een aansprekend, innovatief en relatief eenvoudig te bouwen jacht te tekenen. De grootste uitdaging was om binnen de maximale lengte van twaalf meter verschillende interieur- en exterieurvarianten te kunnen bedenken. Daarbij vond ik het erg belangrijk de juiste verhoudingen en een mooie lijn van het schip te waarborgen. Natuurlijk is het van groot belang zoveel mogelijk productietechnische voordelen in te bouwen, maar het ontwerp moet wel de markt op een goede manier aanspreken. Dit ontwerp is daarin een goede mix”.
Het winnende ontwerp van Arnold de Ruyter wordt in het IPC innovatieproject voor de jachtbouw verder uitgewerkt. Daarbij passen de bouwers de nieuwste inzichten in bouwvoorbereiding toe. Het ontwerpbureau heeft in het verleden ook al eens prijzen gewonnen met haar ontwerpen, recent nog voor het ontwerp van de ‘motor boat of the year’ in Londen in de categorie stalen motorjachten. (HISWA)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht