Informatie voor de watersporter

Artemis Racing opnieuw verslagen en Nieuw-Zeeland waarschijnlijke uitdager van Team Oracle in America’s Cup

San Francisco – Gisteren heeft Luna Rossa opnieuw Artemis Racing verslagen met ruim twee minuten voorsprong, een paar seconden meer dan eergisteren. Dat brengt de stand op 2-0 in deze ‘best of seven’ series. Zodra één van de boten vier punten heeft, zal deze in dezelfde wedstrijdvorm uitkomen tegen Nieuw-Zeeland, die de beste was in eerdere voorronden.

In die voorronden heeft Nieuw-Zeeland Lunna Rossa met het grootste gemak verslagen, zodat eigenlijk nu al de waarschijnlijke uitdager van Team Oracle vast lijkt te staan. Even werd het voor mogelijk gehouden dat Atemis Racing nog voor een mooie verrassing kon zorgen, maar hun tekort aan training wegens een fataal ongeluk in de voorbereiding wreekt zich nu toch.  De Zweden kozen nu ook voor een boot met hydrofoils, maar zij hebben nog duidelijk moeite de boot snel ‘te liften’.  Maar dat boten met hydrofoils sneller zijn, zal niemand meer te bestrijden.

De volgende race (3) vindt vrijdag plaats (22:00 uur Nederlandse tijd) en zal weer te volgen zijn via YouTube. (Nauticlink, YouTube America’s Cup, San Jose Mercury News, Louis Vuitton Cup en America’s Cup)

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht