Informatie voor de watersporter
ATHOS + HUISFIT = A MAJOR STEP CLOSER TO PERFECTION

ATHOS + HUISFIT =
A MAJOR STEP CLOSER TO PERFECTION

De prachtige schoener Athos is door Huisfit in Amsterdam uitgebreid verbouwd – buiten en binnen – en geoptimaliseerd. Het zou moeilijk zijn om de onberispelijke moderne klassieker die het resultaat is, te verbeteren.

Voordat hij de 62 m / 203 ft Hoek-ontworpen, door Holland Jachtbouw gebouwde Athos (2010) kocht, heeft de nieuwe eigenaar haar een jaar gecharterd. Hij werd verliefd op het schip, maar zag vele manieren waarop het kon worden geoptimaliseerd om de voorzieningen en de gebruikerservaring te verbeteren. Naarmate het project zich in zijn hoofd ontwikkelde, groeide ook de refitlijst. En naarmate de refitwerkzaamheden vorderden, dienden zich extra mogelijkheden aan om het resultaat te perfectioneren.

Wat begon als een groot refit project werd al snel alle aspecten van de Huisfit propositie: Refit, Rebuild en Renewal. De achteroverhang zou worden verlengd en aan dek moesten de cockpitindelingen opnieuw worden ontworpen en een nieuw voorste navigatiedekhuis worden toegevoegd. Nieuwe gieken, nieuwe zeilen en carbon tuigage zouden zorgen voor een beter zeilbeheer en betere prestaties. Alle systemen moesten worden geactualiseerd. Een aanzienlijk deel van het interieur moest worden vervangen of opnieuw worden geconfigureerd en bijgewerkt.

Hoek Design was opnieuw betrokken bij alle werkzaamheden op het gebied van scheepsarchitectuur in verband met deze veranderingen, de interieurstyling en indeling van de nieuwe eigenaarshut, een van de gastenhutten, de hoofdsalon, de nieuwe serviceruimte voor de bemanning en het navigatiedekhuis. Peter Mikic Interiors was verantwoordelijk voor de lay-out en styling van het hoofddekhuis en voor de algemene inrichting van de gasten.

Huisfit’s capaciteit en reputatie voor kwaliteit leidden tot het verkrijgen van het project. Voor de eigenaar was het een bonus om Athos terug te brengen naar de locatie waar ze oorspronkelijk werd gebouwd in 2010, nu Huisfit’s Amsterdamse diep water refit faciliteit.

Voor meer informatie: huisfit.com (Engels)

Foto: Huisfit by Royal Huisman

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht