Informatie voor de watersporter

Atlantic Motoryachts presenteert met trots het nieuwe aluminium motorjacht Atlantic 56 Twin Deck

PERSBERICHT
atlantic56Workum – In opdracht van Atlantic Motoryachts heeft Vripack Naval Architects in Sneek een compleet nieuwe Atlantic ontwikkeld, de 56 Twin Deck. Met een romp en bovenbouw van aluminium bezit het jacht unieke ontwerp kenmerken.
Dit jacht is voorzien van een exclusief, automatisch werkend dakraam. Dit panoramadak, ontworpen door Vripack, is vervaardigd van gehard glas en heeft een machinaal aandrijf- en pop-upmechanisme. De verrassend gestroomlijnde buitenzijde van dit innovatieve Atlantic jacht verbergt talloze geheimen, zoals een eenvoudig toegankelijke bergruimte voor stootkussens, een zelfreinigende anker- en kettinginstallatie, een opbergvak voor kussens onder het zonnedek en, last but not least, zowel binnen als buiten een overvloed aan ventilatiemogelijkheden. Dankzij de slimme integratie in het ontwerp is het dek vrij van uitstekende of verhoogde delen.
Hoofd afmetingen:
• lengte overall 17.00 meter
• lengte waterline 13.40 meter
• maximum breedte 4.86 meter
• diepgang 0.98 meter
• CE category B (coastal navigation)
Slimme oplossingen maken het verschil, daarom heeft dit jacht een elektronisch werkend tendercompartiment, geschikt voor een jet tender van 4 meter, een geïntegreerde zwemtrap, gangboord en dekdouche. Op het achterdek, naast de toegang tot de machinekamer, bevindt zich een speciaal compartiment voor een reddingsvlot, geschikt voor zes personen. Om meer leefruimte te scheppen op het achterdek, kan de tafel in de rugleuning van de loungebank worden geklapt. Dit complete jacht wordt aangedreven door een innovatief twin Volvo Penta IPS 600 propulsionsysteem, dat tot 435 pk levert en een maximum kruissnelheid heeft van 24 knopen.
Beide dekken van dit sierlijke en weloverwogen ontwerp met een 16′ beam hebben stahoogte, vandaar de naam Twin Deck. Het stuurhuisdek bevat de stuurhut en een loungehoek met glazen deuren over de gehele breedte die uitzicht bieden op het achterdek. Op het benedendek is ruimte voor een privéhut voor de eigenaar met badkamer, een salon met pantry, en in het achterschip twee hutten voor gasten, en een tweede badkamer.
Meer informatie www.atlanticmotoryachts.com en een animatie op YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht