Informatie voor de watersporter

Atlantic Rally for Cruisers 2017 (ARC) met 186 deelnemers onder wie negen Nederlanders begonnen aan atlantische oversteek naar St. Lucia

Gran Canaria – In een brandende zon en met een matig windje zijn vandaag 186 boten gestart in de 32-ste editie van de Atlantic Rally for Cruisers, oftewel de ‘ARC’. De toertocht met wedstrijdelement brengt de zeiljachten en bemanning van Las Palmas op Gran Canaria naar het eiland St Lucia in het Caribisch gebied aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Over deze 2700 mijl zal het merendeel van de boten zo’n krappe drie weken doen.

De Nederlandse boot ‘Quiset’ (een Wauquiez Centurion 47) van schipper Eduard Ollefers – Foto ARC

Van de 186 gestarte boten (156 monohulls, 28 catamarans en 2 trimarans) zijn er negen Nederlands. Drie boten met hele gezinnen, één boot met drie man aan boord en de overige vijf varen allemaal doublehanded. Slecht’s één van die negen Nederlandse boten is een multihull, een Lagoon 42-2, welke tevens de kortste Nederlandse boot is met 12,80m. De langste Nederlandse boot is de Mar-Jolie, een Halberg-Rassy 54. (Zeilen, www.worldcruising.com, de actuele posities)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht