Informatie voor de watersporter

Australisch MOB reddingsmiddel 'SOS Danbuoy' werkt als veilige boei om je aan vast te klampen

PERSBERICHT
Zierikzee – De SOS Danbuoy is één van de grootste vernieuwingen op het gebied van reddingsmaterialen sinds decennia, en is afkomstig uit Australië. Deze automatische opblaasbare DanBuoy is een compact drijflichaam, dat in het water geworpen kan worden als reddingsmiddel bij een MOB situatie, en dat niet wegwaait.
Het is compact, simpel te gebruiken en zit in een makkelijke draagtas. Vanwege het compacte formaat is het eenvoudig om er aan boord een plekje voor te vinden. Het kan naar de drenkeling geworpen worden door iedereen, man, vrouw of kind, en zou op ieder schip tot de veiligheidsuitrusting moeten behoren.
De SOS DanBuoy kan gebruikt worden in zowel zoet als zout water, en is voorzien van lussen om de drenkeling drijvende te houden in afwachting van redding. Het drijfvermogen is vergelijkbaar met een 150N reddingsvest. De SOS Danbuoy is voorzien van een drijfanker om het op zijn plaats te houden. De zichtbaarheid wordt bevordert door een fluorescerend geel lint van 2,5 meter en een door water geactiveerd SOLAS licht. De SOS DanBuoy is zichtbaar bij 20 knopen wind en golven van twee meter tot een afstand van 1700 meter. Het is het enigste opblaasbare reddingsmiddel ter wereld dat is getest volgens de internationale reddingsvest standaard ISO 12402.
Het unieke ontwerp van dit reddingsmiddel heeft in 2011 in Australië 3 prijzen opgeleverd:
– Excellence Award of Engineering, voor het unieke ontwerp
– Australian Bussines Award, voor het beste product
– Australian Marine Export Award, voor het meest innovatieve export product
Het ontwerp is van SOS Marine, een Australische bedrijf. Dit bedrijf produceert speciale reddingsvesten en veiligheidsmiddelen voor defensie, politie, douane en reddingsmaatschappijen en voorziet zeven defensie machten wereldwijd van veiligheidsmateriaal.
De SOS DanBUOY is een betaalbaar reddingsmiddel voor MOB situaties, en is verkrijgbaar bij de watersportwinkel voor € 275,= incl BTW
Meer informatie www.nordicmarine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht