Aventura Plus organiseert zeilweekends in Zeeland om meer ervaring op te doen of te oefenen voor vaarbewijs of stuurbrevet

PERSBERICHT
Antwerpen – Aventura Plus organiseert het komend seizoen gezellige weekends voor zeilers met al wat ervaring. Doel is ervaring op te doen in een gekwalificeerde omgeving, zodat men meer zekerheid krijgt bij het schipperen en ook om de theoretische kennis in de praktijk op te frissen en te toetsen.
Heb je een stuurbrevet of vaarbewijs, al aardig wat zeil- en vaarervaring maar is je kennis en kunde toch een beetje ‘ondergestoft’. Hoe zit het nu weer met die reglementen? Steeds op de meren gevaren maar niet direct op stromend water. Nog steeds met wat angst de sluis in en hoe zat dat nu weer allemaal met de marifoon of het onderscheid tussen het IALA en het SIGNI betonningssysteem? Ken je de voor maar ook de risico´s van varen met je i-pad of andere tablet?
Aanleggen aan hoger wal, het schroefeffect, een weerbericht interpreteren, varen met vrouw, familie en kinderen. Al eens geduvel, gedonder en scheldpartijen tussen opvarenden mogen meemaken? Kortom allemaal facetten die het verblijf op het water tot een rustgevend ofwel tot een stresserende ervaring herleiden.
Tijdens een vol weekend gaan we van vrijdag avond tot zondag avond varen aan boord van een comfortabel zeiljacht. Met zijn 45 voet, 4 cabines en volledig uitgerust van espressomachine, centrale verwarming tot alle navigatiemateriaal is deze Sun Odyssey een zeer geschikt schip om een rondje Oosterschelde – Hansweert – Westerschelde – Vlissingen te maken.
Maximaal 6 deelnemers maken met elkaar kennis en onder leiding van een ervaren RYA Yachtmaster krijg je de kans om zelf te varen, te oefenen, alle vragen te stellen en ook je ervaringen met de andere opvarenden te delen.
Deze weekends zeil all-in: brandstof, maaltijden aan boord, softdrinks en ´s avonds licht alcoholische dranken, havengelden en de afsluitborrel.
Doelgroep:
– Houders van een Algemeen Stuurbrevet of Vaarbewijs die hun kennis terug willen opfrissen.
– Zeilers zonder officiële kwalificaties die hun vaar- en navigatiekennis wat willen opkrikken.
– Kandidaten voor het Algemeen Stuurbrevet of Vaarbewijs die hun praktijk nog moeten afleggen tot het bekomen van het ‘papiertje’.
Resultaat:
– Het verwerven van een hogere vorm van zelfvertrouwen als schipper.
– Een beter inzicht in de eigen vaardigheden en kennis.
– Een beter inzicht in veilig varen en navigeren.
– Netwerking onder de deelnemers.
– Een leuk en gezellig weekend op het water.
Meer informatie www.aventuraplus.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X