windverwachting

Avond over zeilen en jeugdbeleid, het Laura Dekker zeilproject en zeezeilen bij PZV-Zeezeilers in Eindhoven

PERSBERICHT
Eindhoven – Meer jonge mensen in de zeilvaart. Daarover organiseert de Laura Dekker World Sailing Foundation op 2 februari a.s. een informatie-avond. De avond begint om 20.00 uur in de clubzaal van PZV-Zeezeilers in de Dommelstraat 21 (Trafalgar Pub) in Eindhoven. De toegang is gratis.
Zeilmeisje Laura Dekker heeft nog maar een paar jaar geleden Nederland op stelten gezet met haar wereldomzeiling. Maar het lijkt wel of jonge mensen tegenwoordig hun animo voor het toerzeilen hebben verloren. Door de vergrijzing vallen er veel lege plekken in de jachthavens. Doen zeilers wel genoeg om een volgende generatie warm te maken voor de geweldige ervaring van het zeilen?
Op de informatieavond zullen verschillende sprekers presentaties geven over projecten om jongeren kennis te laten maken met de zeilsport, en daarin zelfs hun bestemming te vinden als jachtschipper bij de zeilvaart op groot water.
De clubruimte van PZV-Zeezeilers in de Trafalgar Pub (Dommelstraat 21) ligt op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station in Eindhoven.
Programma
19.30 u Zaal open (Clubruimte PZV-Zeezeilers)
20.00 u Start lezingen/debat: ‘Van Optimist tot Laura Dekker Oceanmaster’ – Welkomstwoord/introductie door Joep Vermeulen
20.10 u Presentatie 1e spreker Henne Pauli – Laura Dekker World Sailing Foundation: ‘Jongeren bereiken met het Laura Dekker Zeilproject’
20.30-20.40 u Korte pauze. Drankjes in de zaal
20.40 u Presentatie Catja Roggema – Watersportverbond: ‘Het jongerenbeleid van het Watersportverbond’
21.00-21.10 u Korte pauze. Drankjes in de zaal
21.10 u Presentatie Rob Bonte – Zeezeilers van Marken: ‘De opleiding tot YachtMaster Ocean – wanneer ben je er aan toe’
21.30 u Discussie olv Joep Vermeulen. Vragen/debat vanuit zaal met sprekers
21. 25 u Conclusies Gespreksleider Joep Vermeulen
21.30 u Afsluiting
Het is mogelijk vooraf voor eigen rekening de maaltijd te gebruiken in de Trafalgar Pub. Ook naborrelen voor eigen rekening in de Pub. Voor drankjes tussendoor is kleingeld in je zak erg handig.
Meer informatie www.lauradekkerworldsailingfoundation.nl, www.watersportverbond.nl, www.zeezeilers.nl, www.pzv-zeezeilen.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X