Informatie voor de watersporter

Batavia Sailing Center in Lelystad organiseert op 20 en 21 april korte wedstrijden voor de Optimist

PERSBERICHT
bataviasailing_optiLelystad – Op 20 en 21 april organiseert het Batavia Sailing Center sprintwedstrijden voor de Optimist. Korte, flitsende wedstrijden op het uitdagende wedstrijdwater van het Markermeer. Door de vergelijkbare omstandigheden zoals bij Workum, is het een ideale voorbereiding voor de United 4 en de Dutch Youth Regatta.
In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 april is het Batavia Sailing Center gastheer van de eerste editie van de Optimisten Sprintwedstrijden. Op een korte baan worden veel wedstrijden gevaren die maximaal 20 minuten duren. Hierdoor kan er veel gestart worden en is er ook veel mogelijkheid om tips te krijgen van je coach. Een weekend waar je veel kan leren dus.
Er wordt gevaren in een optimist A en B groep. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er in verschillende fleets gestart. De inschrijving staat open voor iedereen. Ook het Vaarkrant Talententeam neemt deel aan deze Sprintwedstrijden.
Batavia Sailing Center is gevestigd in de Bataviahaven in Lelystad, centraal gelegen in het land en goed bereikbaar, zowel over de weg als met openbaar verboer. Er is meer dan voldoende parkeerruimte (deels betaald) en ruimte voor stalling van trailers en boten. Voor de begeleidende ouders is er rond de haven veel te doen. Zo ligt het outletcentre Batavia Stad op een paar honderd meter van de Bataviahaven. Ook de Bataviawerf en het Nieuwland Museum liggen zeer dichtbij. Vanzelfsprekend zijn er rond de haven diverse restaurants en cafe’s.
De kosten voor deelname zijn € 30 euro per zeiler. Inschrijving sluit op 18 april a.s.
Meer informatie www.bataviasailingcenter.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht