Informatie voor de watersporter

Batavia Stad NK Match Racing zeilwedstrijden in Lelystad op 3, 4, en 5 mei brengen veel actie op het water en vertier op de wal

PERSBERICHT
Lelystad – Op 3, 4 en 5 mei 2013 vindt er een top watersportevenement plaats in Lelystad, het Batavia Stad NK Match Racing. Deze spectaculaire en spannende races, waarbij steeds twee boten tegelijkertijd starten en strijden wie als eerst finished, zijn een genot om te aanschouwen. Naast de races wordt er ook een aantrekkelijk walprogramma, voor jong en oud, aangeboden, zodat er voor iedere bezoeker, of die nu verstand heeft van zeilen of niet, een aantrekkelijk programma is. De match race teams die het tegen elkaar gaan opnemen zijn inmiddels geselecteerd en ook het verdere programma maken we graag bekend.
Een internationale line up
De definitieve deelnemerslijst bestaat uit de volgende match racing schippers met hun teams: Jurjen Feitsma, Dirk Jan Korpershoek, Klaus Bech (DEN), Fettje Osinga, Jelle Roos, Frans Hin en Nicholas Heiner. Hiermee strijden zes heren teams en één dames team om het Open Nederlands Kampioenschap. Volgens de Notice of Race bestaan de heren teams elk uit vijf zeilers en het dames team uit zes zeilsters. Van de geselecteerde schippers bekleedt Jurjen Feitsma de hoogste plaats op de internationale ranglijst, wat hem meteen tot favoriet bestempeld van het Batavia Stad NK Match Racing. Een ander team dat kandidaat is voor de titel is het team van Jelle Roos. Jelle Roos wist de overwinning van de Team Heiner Winterserie Match Racing 2012-2013 op zijn naam te schrijven ten koste van Jurjen Feitsma.
Unieke locatie in Lelystad
Het evenement wordt in Lelystad gehouden, pal voor de deur van hoofdsponsor Batavia Stad Fashion Outlet. Het Batavia Stad NK Match Racing wordt gecombineerd met de regionale finales voor Noord Europa van de ISAF Nations Cup. Er wordt gezeild op het Markermeer ten westen van de Houtribsluizen, voor de strekdam waar het landschapskunstwerk ‘Exposure’ staat.
Er is een prachtige accommodatie om de mogelijkheid te geven de wedstrijden van dichtbij te volgen, want dat is precies het leuke van match racing. Er wordt heel dicht bij de kant gevaren, zodat bezoekers op de strekdam ‘eerste rang’ van de wedstrijden kunnen genieten. Ook bij slecht weer is het mogelijk om lekker droog te zitten. Onder het genot van een drankje, hapje, muziek en deskundig zeiltechnisch commentaar kan het publiek vanaf deze plek kijken naar dit zeilspektakel. Er is entertainment in de vorm van een springkussen voor de allerkleinsten, de groteren kunnen proef ‘zeilen’ op Whikes (driewielige ligfietsen met zeil) en er worden spectaculaire demonstraties verzorgd met de Kite Tender (een kruising tussen een kite en een zeilboot). Ook zijn er mini-shops van een aantal sportmerken waar tegen aantrekkelijke prijzen kan worden gekocht. Met drie volle dagen actie op het water en een strekdam die opgetuigd is met faciliteiten en activiteiten voor het publiek, belooft het van 3 tot en met 5 mei aanstaande een mooi en gevarieerd evenement te worden voor jong en oud met voor ieder wat wils.
Entree via Batavia Stad
Om bij de match racing accommodatie te komen, kunnen bezoekers de auto bij Batavia Stad parkeren. Daar vandaan worden ze met een gratis buspendelservice naar de strekdam gebracht. Bezoekers kunnen het Batavia Stad NK Match Racing in Lelystad natuurlijk prima combineren met een heerlijk dagje shoppen in Batavia Stad. Ook kan men een kijkje nemen in een van de omliggende musea zoals Nieuw Land en de Bataviawerf.
Meer informatie www.teamheiner.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht