Informatie voor de watersporter

Bataviahaven in Lelystad uitgeroepen tot beste haven voor charterschepen van Nederland

PERSBERICHT
Lelystad – De belangenvereniging voor beroepschartervaart BBZ waardeert de Bataviahaven als beste charterhaven van Nederland. De Bataviahaven werd in 2010 al als beste gewaardeerd met een rapportcijfer 8,8 en behaalt nu een eindbeoordeling van 10! Naast o.a. de faciliteiten en de kwaliteit/prijs verhouding is ook de deskundigheid en gastvrijheid van de havenmeesters van de 44 charterhavens in Nederland beoordeeld. Bataviahaven mag zich met deze beoordeling zich met recht de ideale charterhaven noemen.
De ideale charterhaven
Uit marktonderzoek is gebleken dat gasten aan boord steeds hogere eisen stellen aan het comfort op de schepen. Dit geldt uiteraard ook voor de havens waar zij komen. Op basis van deze ontwikkelingen heeft de BBZ een omschrijving gemaakt van de ideale charterhaven. Bataviahaven springt daarbij met de volgende kenmerken in het oog:
• Zeer deskundige en gastvrije havenmeesters (Jan Hoeven en Siep Boersma)
• Meer dan voldoende ruimte voor de schepen om af te meren.
• Ruim voldoende moderne faciliteiten zoals douches, toiletten, water en electra aansluitingen,
• Verschillende dagbestedingsmogelijkheden (musea, restaurants en Bataviastad)
• Op meerdere plaatsen mogelijkheden om vuilwater af te voeren (vuilwaterinstallatie)
• Gratis WIFI
• Reserveren is mogelijk en hieraan zijn geen kosten verbonden.
• Havengeld euro 1,00 per meter
• Geen toeristenbelasting
Beoordeling door BBZ
Gasten aan boord moeten op een veilige manier van en aan boord kunnen gaan. Maar een goede haven heeft natuurlijk meer te bieden, zoals stroomvoorziening, afvalvoorzieningen en watertappunten voor de schepen. Op basis van deze objectieve zaken maakt de BBZ tweejaarlijks een inventarisatie van de grootste havens rondom IJsselmeer, Waddengebied en Deltawateren en bundelt deze in de brochure “De Haven”. Naast de inventarisatie heeft de BBZ verschillende objectieve onderdelen in de haven voorzien van punten. Op deze manier is het mogelijk om een kwalitatieve vergelijking te maken tussen de verschillende havens. Door hiernaast het haventarief voor een gemiddeld schip (van 30 meter lengte en met 25 passagiers) te leggen is ook de kwaliteit/prijsverhouding van de haven inzichtelijk gemaakt. De brochure De Haven met de beoordelingsrapporten van alle charterhavens is te downloaden vai de website van de BBZ.
Meer informatie op www.bbz-charter.nl,  www.bataviahaven.nu, en www.lelystad.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht