Informatie voor de watersporter

Bataviahaven Lelystad maakt bidboek voor 'World Match Racing Tour 2013' zeilwedstrijden

PERSBERICHT
Lelystad – De Bataviahaven in Lelystad heeft zich kandidaat gesteld om vanaf 2013 als locatie te dienen voor de World Match Racing Tour, een van de grootste en spectaculairste professionele zeilcompetities ter wereld. Dit jaar worden de wedstrijden om de Worldcup gevaren in Frankrijk, Duitsland, Korea, Portugal, Zweden, Denemarken, Zwitserland, Bermuda en Maleisië. Vanaf 2013 kan daar dus Nederland bij komen. Uitgangspunt is deze wereldcompetitie voor een periode van 5 tot 8 jaar aan de Bataviahaven te binden. Bataviahaven/Lelystad is op dit moment bezig met de samenstelling van het bid. Het bid wordt ondersteund door het Watersportverbond.
Met het binnenhalen van de World Match Race Tour wil de Bataviahaven Lelystad haar functie als Maritiem Centrum Nederland benadrukken en verstevigen. Tegelijkertijd biedt de komst van de WMRT naar Lelystad mogelijkheden voor economische ontwikkelingen in zowel Lelystad als Flevoland. De komst van de WMRT betekent namelijk niet alleen dat er jaarlijks gedurende een week een mondiaal evenement in en rond de Bataviahaven neerstrijkt; rond het evenement kunnen en worden het gehele jaar activiteiten ontwikkeld. Zo voorziet het concept er in dat er negen boten speciaal voor deze wedstrijden worden gebouwd. Deze boten krijgen de Bataviahaven als thuishaven en worden het gehele jaar ingezet voor wedstrijden, trainingen en commerciële activiteiten.
De World Match Racing Tour is een professioneel wedstrijdcircuit waaraan uitsluitend de beste beroepszeilers deelnemen. Het zijn wedstrijden matchracen, een uitermate spectaculaire vorm van zeilen waarin steeds twee boten het tegen elkaar opnemen. Daarmee is het een attractieve publiekssport temeer omdat de wedstrijdbaan dicht onder de wal kan liggen. De Bataviahaven en directe omgeving lenen zich uitstekend voor een dergelijke “arena”. Dat het ook voor de media een attractieve sport is blijkt uit de vele live-uitzendingen die wereldwijd via diverse grote netwerken en satellietzenders van deze races worden uitgezonden.
De komende maanden onderhandelt de World Match Racing Tour in Nederland exclusief met de initiatiefnemers van Bataviahaven Lelystad. Daarbij is ook Frank van den Wall Bake betrokken. Van den Wall Bake is expert op het gebied van sportsponsoring en was onder andere betrokken bij de Amstel Cup, KPN Eredivisie, Holland Heineken House, de Spa Regatta en vele andere initiatieven waarbij het bedrijfsleven aan sport wordt gekoppeld.
Meer informatie Bataviahaven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht