Informatie voor de watersporter

Bataviahaven organiseert op 27 en 28 april 2013 een nieuw concept botenbeurs onder de naam van 'Nationale Botenshow'

PERSBERICHT
Lelystad – De Bataviahaven in Lelystad introduceert een volledig nieuw concept voor botenshows voor gebruikte en nieuwe schepen onder de naam Nationale Botenshow. Doelstelling is meerdere keren per jaar in de Bataviahaven van Lelystad een botenshow te organiseren. Hiermee wil Bataviahaven een bijdrage leveren aan het stimuleren van de verkoop van gebruikte en nieuwe schepen. De eerste show wordt gehouden op zaterdag 27 en zondag 28 april tijdens het watersportevenement “Vaarbestemming Lelystad”.
Sjors Westdorp, directeur van de Bataviahaven over het nieuwe concept: “De Bataviahaven is volledig geoutilleerd voor botenshows. De infrastructuur is daar op afgestemd. De haven is ruim, goed bereikbaar over zowel het water, de weg als met openbaar vervoer en we hebben ruimte. Veel ruimte; zowel in het water als op de wal. En uiteraard zijn er meer dan voldoende parkeervoorzieningen.”
Het nieuwe concept gaat uit van een grote mate van zelfwerkzaamheid van de deelnemers aan de Nationale Botenshow. Voor de Nationale Botenshow zijn naast een website ook voor Iphone en Android apps ontwikkeld. Zodra een deelnemer zijn of haar boot aanmeldt voor de show, verschijnt deze direct op de website www.nationalebotenshow.nl en in de telefoonapps.
Westdorp hierover: “Wil je zo’n show kunnen houden moet je iets verzinnen om de kosten laag te houden. Voor ons als organisatie, maar eerst en vooral ook voor de exposanten, zowel particulieren als bedrijven. Inschrijven en betalen is bijvoorbeeld verregaand geautomatiseerd. We verwachten van de deelnemers een grote mate van zelfredzaamheid. Zij plaatsen tijdens hun aanmelding hun boot zelf op de speciale website en daarmee automatisch ook in de telefoon apps. En verder weinig toeters en bellen die een botenshow doorgaans voor de deelnemers duur maken. Eigenlijk een show die goed past bij deze tijd.”
Door de Nationale Botenshow te houden tijdens het watersportevenement “Vaarbestemming Lelystad”, ontstaat er als vanzelf een laagdrempelig en gezellig watersportevenement, verwacht Westdorp. “Op deze manier brengen wij verkopers en kopers op een goedkope manier bij elkaar. Wij hoeven als haven niet te verdienen aan de organisatie van de show zelf. Onze corebusiness is het aanbieden van ligplaatsen.”.
Tijdens “Vaarbestemming Lelystad”, wat de Bataviahaven betreft de start van het vaarseizoen, is er in en rond de Bataviahaven veel te doen voor de watersporter. Sjors Westdorp: “Schepen van de Bruine Vloot houden Open Huis en zijn dus te bezichtigen; het Batavia Sailing Center stelt wedstrijdzeilboten open voor het publiek en de jeugd kan zeilen met Optimisten van wv Het Bovenwater. Het nieuwe KNRM reddingsstation Lelystad zal voor het eerst voor het publiek zichtbaar zijn. Zaterdag is de Nationale Reddingsboot maar ook op zondag kan het publiek kennismaken met dit nieuwe station en meevaren op de reddingsboot.
Diverse watersportbedrijven presenteren zich.
Een grote publiekstrekker is natuurlijk Batavia Stad, op 300 meter afstand van de Bataviahaven. De aanwezigheid van de populaire winkelstad, de Bataviawerf met de replica van de Batavia, het Nieuwland Erfgoedcentrum en diverse horeca-gelegenheden staan garant voor een watersportdagje uit voor het hele gezin. Ook voor de leden van dat gezin die niet zo veel met bootjes hebben.”
Voor bedrijf en particulier
Op de Nationale Botenshow zijn alle type boten welkom, zowel nieuw als gebruikt. De tarieven zijn bijzonder laag: voor een boot van 8 meter betaalt de exposant ongeveer 50 euro. Voor bedrijven is het mogelijk extra faciliteiten als vlaggenmasten en tenten te huren. Voor boten op trailers, waarvoor ook veel walruimte beschikbaar is, gelden dezelfde lage tarieven als voor boten in het water. Ook deze zijn gebaseerd op de scheepslengte a € 1,50.
De apps (met de naam Nationale Botenshow) zijn te downloaden in de Applestore en Android Market.
Meer informatie www.nationalebotenshow.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht