Informatie voor de watersporter

Bedrijven én particulieren kunnen inschrijven voor Bataviahaven Botenshow 2014 om nieuwe en gebruikte boten te verkopen

PERSBERICHT

bataviahavenbotenshow_2014
foto Bataviahaven/Natasja Kalsbeek

Lelystad – Op zaterdag 10 en zondag 11 mei 2014 vindt in de Bataviahaven weer de Bataviahaven Botenshow plaats. Zowel nieuwe als gebruikte schepen kunnen vanaf nu worden ingebracht. Eén van de drie beschikbare steigers is inmiddels volgeboekt. Tijdig aanmelden verdient aanbeveling. Zowel bedrijven, jachtmakelaars als particulieren kunnen aan deze botenshow deelnemen. Inmiddels heeft een aantal jachtmakelaars zich na het succes van de eerste editie in april van dit jaar aangemeld.
De Bataviahaven Botenshow is een laagdrempelige botenshow met als doel verkopers en kopers van zeil- en motorjachten op een centrale plaats in Nederland bij elkaar te brengen. Om een boot in de show aan te brengen betalen de deelnemers een kleine toeslag op de reguliere passantentarieven. Er is behalve in het water ook op en rond de Boulevard rond de haven voldoende ruimte beschikbaar om boten op trailers te koop aan te bieden. De tarieven voor een staplaats op de wal zijn gelijk aan de tarieven in het water en gebaseerde op de gangbare tarieven voor passanten.
De Bataviahaven van Lelystad is inmiddels het decor geweest van, naast de Bataviahaven Botenshow, o.a. de Nationale Sloepenshow, de Hiswa Gebruikte Botenshow, de YachtVision Boatshow e.a. Behalve als passantenhaven is de Bataviahaven als Evenementenhaven aangelegd en is er speciaal op toegerust dit soort evenementen te huisvesten. Er zijn voldoende steigers om circa 200 boten tijdens een show te huisvesten zonder dat extra steigers moeten worden aangelegd. Overigens behoort dit indien noodzakelijk wel tot de mogelijkheden. De haven wordt omsloten door een ruime kade met daarachter een grote en brede boulevard. De haven is zowel over het water, de weg als met openbaar vervoer vanuit heel Nederland prima te bereiken. Er is meer dan voldoende parkeerruimte.
Bezoekers van de Bataviahaven Botenshow kunnen hun bezoek onder andere combineren met winkelen in Batavia Stad, een bezoek aan de Bataviawerf en/of het NieuwLand Erfgoedcentrum. Alles op loopafstand van de Bataviahaven. Daarmee is een bezoek aan de Botenshow een mooie gelegenheid voor een dagje uit voor het hele gezin. Ook is een combinatie mogelijk met een bezoek aan de ‘Nieuwe Wildernis’ van de Oostvaardersplassen waarvan het bezoekerscentrum op 10 autominuten is gelegen vanaf de Bataviahaven.
Het aanmelden van boten, de website is vandaag opengesteld, is volledig geautomatiseerd en zeer eenvoudig. Deelnemers vullen op de speciale website www.bataviahavenbotenshow.nl zelf alle gegevens van hun boot in, inclusief foto’s, die daarna verschijnen op de website en de speciale Iphone en Android apps die gratis zijn te downloaden. Vragen kunt u stellen via info@bataviahavenbotenshow.nl of telefoon 0651-177049.
Meer informatie www.bataviahavenbotenshow.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht