Informatie voor de watersporter

Befaamde zee- en zeilfotograaf Philip Plisson veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens verkrachting

Vannes (Bretagne, Frankrijk) – De internationaal befaamde fotograaf Philip Plisson (67), fotograaf van de zee, zeiljachten en Bretagne, is vrijdag veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens verkrachting van zijn nichtje Dorothée in 1999, toen net meerderjarig.

Bij het horen van de uitspraak bleef Plisson als vastgenageld aan de grond staan, alsof hij het niet kon geloven. Hij is overgebracht naar de gevangenis van Vannes. Zij advocaat heeft hoger beroep aangekondigd.

Eerder op de dag had Plisson wel erkend dat zijn gedrag ten opzichte van z’n nichtje ‘niet normaal’ was geweest, maar een verkrachting ontkend. Tegen de fotograaf was zeven jaar geeist.

De vrouw, inmiddels 35 jaar, beweert dat Plisson misbruik heeft gemaakt van haar adoratie voor hem, wegens zijn bekendheid en succes als fotograaf. “Daardoor kreeg hij mij psychologisch in z’n macht”. De verkrachting zou hebben plaatsgevonden in het zomerhuis van de familie in La Trinité-sur-Mer, en het gevolg van het geleidelijk scheefgroeien van de verhouding tussen de twee tijdens de vier zomers daarvoor. (Le Parisien, Le Figaro, Philip Plisson)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht