Bekijk de 'landing van Prins Willem I' bij Scheveningen op 30 november vanaf Tall Ship Minerva

PERSBERICHT
Scheveningen – Bekijk op 30 november vanaf zee met Tall Ship Minerva het spektakel van de Landing van Prins Willem I als start van de viering 200 Jaar Koninkrijk. Breng hiervoor uw verrekijker mee! De Prins wordt gespeeld door acteur Huub Stapel en hij wordt door een Brits Marineschip in een roeisloep overgezet en aan land geroeid. Daar wordt hij door maar liefst 500 figuranten in klederdracht opgewacht. Deze landing wordt iedere 25 jaar nagespeeld op het strand van Scheveningen.
Vlootschouw & Demonstratie Marine
Ook de Koninklijke Marine viert dat ze 200 jaar Koninklijk zijn. Met een grote vlootschouw en een amfibische landing zal de Nederlandse Marine deel uitmaken van de historische landing van de Prins. Zij levert de sloepen en de mensen die de Prins aan wal zullen roeien. Ook de Engelse marine werkt mee, net als 200 jaar geleden. Het Britse schip HMS Chiddingfold speelt de rol van de ‘HMS Warrior’, het vaartuig dat in 1813 de Prins vanaf Engeland naar Nederland vervoerde.
Ook andere schepen geven acte de présence, in de vorm van een spectaculaire demonstratie na de landing. Daarbij laten de 130 mariniers van 22 Raiding Squadron, een infanteriecompagnie van het korps mariniers, zien hoe een moderne landing eruit ziet. Aansluitend gaan zij in mars naar de haven, alwaar zij de schepen opwachten.
Vaar mee met Tall Ship Minerva op 30 november en boek nu uw tickets! € 25 per ticket (kinderen tot 3 jaar gratis/kinderen 4 t/m 11 jaar € 12,50)
Meer informatie www.tallshipminerva.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X