Informatie voor de watersporter

Belg Bossyns start in 6.50 mini transat wedstrijd langs Bretonse kust

België – Bert Bossyns maakt zich op voor zijn volgende race: de Trophée Marie-Agnes Péron. 220 zeemijlen langs de zuid Bretonse kust vanuit en terug naar Douarnenez. Rakelings langs rotsen en klippen, met of tegen stroomwervelingen van eb en vloed. En in een vloot van maar liefst 87 Transat 6.50 boten. Bert staat scherp voor de start van zijn eerste solorace van dit jaar die morgen, donderdag 9 juni weggeschoten wordt.

Eén foutje: tien plaatsen verloren
“Nu de kwalificatie voor de Transat 6.50 van september binnen is, gaan we een versnelling hoger, “ zegt de zeiler die al 10 000 zeemijlen met zijn Felicity II op de scheepslog heeft staan. Het is de eerste solorace van het seizoen. Sommigen noemen het een lange sprint, want de afstand en het parcours laten niet veel stapatsen toe. Met een zo dichte vloot –de grootste ooit- wordt iedere fout afgestraft: je verliest bij de minste technische of navigatorische hapering niet één maar meteen tien plaatsen. Dat belooft.” Vindt Bert.

Hij heeft dan ook al dagenlang gewerkt aan het finetunen van zijn navigatietoestellen en software en heeft twijfelachtige onderdelen van de boot vervangen. Er is ook een nieuw reddingsvlot van DL Yachting aan boord gekomen dat maar liefst 18 kilo lichter is. Iedere kilo lichter aan de uiteinde van de boot, is de garantie op meer snelheid” (Clubracer)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht