Belgian Boat Show met ‘drijvende’ versie in Breskens concurrent ‘natte’ HISWA

Gent (B), Breskens (NL) – De Belgian Boat Show (BBS), die traditioneel midden februari onderdak vindt in de hallen van de Gentse Flanders Expo, gaat dit najaar, van donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober 2017 een ‘drijvende’ botenbeurs organiseren in Breskens. Toch wordt de afkorting BBS niet ingeruild voor Bresken Boat Show, het nieuwe initiatief krijgt de naam “Belgian Boat Show Float”.

Het was organisator EasyFairs natuurlijk al opgevallen dat ‘drijvende’ boatshows heel wat voordelen bieden. Zo kan het publiek de boten bewonderen in hun natuurlijke habitat, maar nog belangrijker is dat de zware transport en manipulatiekosten van grote boten over de weg en in de beurshallen vermeden worden. En Breskens heeft een ideale ligging, zowel wat het aanvoeren als proefvaren van schepen betreft, maar dat weten de meer dan 450 leden van Watersportvereniging Breskens.

Het tijdstip werd netjes ingepast na de ‘natte’ Hiswa, Amsterdam en het Yachting Festival van Cannes, maar (geheel toevallig) voor de Nieuwpoort Boot Show. Het tijdstip loopt parallel met de Franse watersportbeurs Grand Pavois La Rochelle, maar dat lijkt voor de Belgen en Nederlanders een ver van hun bed gebeuren. (Bootmagazine.be, www.belgianboatshow.be, www.easyfairs.com (www.artexis.com))