Belgian Boat Show twee februari-weekends middelpunt Belgische watersport met Kaap Verdië als gastland

PERSBERICHT
Gent (België) – Minder dan een maand voor de opening van de 24ste Belgian Boat Show worden de eerste reacties van exposanten alsmaar duidelijker. De sector gelooft in een opgefrist consumptiegedrag. De grote werven lanceren diverse nieuwe modellen. En de eerste reacties van de markt, die opstart voor aanlevering in de lente van 2012 zijn gunstiger dan ooit. Ook in de sector van de opleidingen en bij de overheid die vaarbewijzen aflevert, is een stijging te merken.
De Belgian Boat Show wordt de grootste speler op vlak van watersport, waterrecreatie en watertoerisme. Nieuwe spelers op de markt zoals Winner yachts en de grensverleggende Ionic zeiljachten zullen voor het eerst te zien en te bezoeken zijn. Vele andere exposanten hebben nu al aangegeven dat ze terug zullen komen.
Gastland is Cabo Verde ofwel Kaap Verdië
de eilandengroep bij de evenaar biedt heel wat vakantiecombinaties waarin water een belangrijke factor is: diepzeehengelen, diepzeeduiken, maar ook zeilen. Trek rond van eiland tot eiland en laat je betoveren door volslagen ongerepte natuur. Dit gastlandthema kwam tot stand in samenwerking met MORABEZA touroperator, INARCO architectenbureau en TAP Air Portugal.
Trendsporten
diepzeeduiken, zeilen met open sportboten, wakeboarding, kitesurfing worden verzameld op thema-eilanden.
Watertoerisme
blijft onveranderd de aantrekkingspool voor beginnende en sporadische pleziervaarders. Van het rustig cruisen op de binnenwateren tot zeilexpedities naar ongerepte natuurgebieden, je ontdekt het allemaal.
Yachting van 2 tot 20 meter
De Belgian Boat Show zal alweer de grootse indoor jachthaven worden met boten van alle formaten en voor alle beurzen. Van de kleinste opvouwbare opblaasboot tot het luxejacht met hutten als suites en met hoogtechnologische besturing.  Aan de zeilsteiger staan de nieuwe modellen van gerenommeerde jachtbouwers instapklaar op de bezoekers te wachten.
De groene route
Duurzaamheid en ecologie zijn thema’s die in deze vrijetijdsbesteding alsmaar sterker doorklinken. Speciale signalisatie op de beursvloer tonen de exposanten die met milieuvriendelijke producten de natuurlijke kwaliteit van de vaaromgeving garanderen. Elektrische motoren, verantwoorde verven, recycleerbare grondstoffen, maar ook materiaal dat de milieuvriendelijkheid in aanlegplaatsen of jachthavens opvijzelen.
Start Boating
Zowel de watersportorganisaties, federaties, verbonden en clubs, maken de beginner wegwijs bij de instap in hun nieuwe vrijetijdsbesteding zowel op recreatief als sportief vlak. Alle overheidsdiensten geven de beste informatie  op het vlak van brevetten, reglementen, veiligheidsuitrusting en aanverwante tips.
Nautische schatten
Watererfgoed Vlaanderen verzamelt meer dan honderd watererfgoedzorgers. Dit gaat van particuliere eigenaars tot musea, collecties, historische werven of andere nautisch waardevolle sites. De organisatie fungeert op de Belgian Boat Show als een wegwijzer naar de diverse locaties en onderhoudt het netwerk met leden, kandidaat leden, de overheid en initiatiefnemers zoals organisatoren van nautische of aanverwante festivals.
De Belgian Boatshow is twee weekends geopend, d.i. van 11 tm 13 en 17 tm 19 februari 2012
Openinsgtijden
Zaterdag 11/02 10 – 18h
Zondag 12/02 10 – 18h
Maandag 13/02 10 – 18h
Vrijdag 17/02 10 – 22h (nocturne – nacht van de yachting met feestelijke afronding)
Zaterdag 18/02 10 – 18h
Zondag 19/02 10 – 18h
Meer informatie www.belgianboatshow.be  (oa voorverkoopkaarten à 9,00 euro)