windverwachting

Belgische Laser-zeilster Van Acker wint Copa Brasil, Bouwmeester mist medaille door strafpunten

Rio de Janeiro – Marit Bouwmeester heeft aan de zeilregatta om de Copa Brasil geen eremetaal overgehouden. De Friezin werd zaterdag in de medalrace van de Laser Radial bestraft wegens een verkeerde manoeuvre in de vervuilde baai van Rio de Janeiro en viel terug in het klassement. De Belgische Evi Van Acker won de slotwedstrijd met dubbele punten en pakte de titel.

Bouwmeester moet medalrace aan zich voorbij laten gaan
De afsluitende medalraces werden vanwege een gebrek aan wind steeds uitgesteld. Marit Bouwmeester en Pieter-Jan Postma moesten een vliegtuig halen en lieten daarom deze finale aan zich voorbij gaan. Gevolg; een penalty van de jury voor beide Friese zeilers.

Goud voor Bekkering en Duetz
Annemiek Bekkering en Annettte Duetz wonnen het evenement in de 49erFX-klasse. Het moet gezegd, ze hadden niet veel tegenstand maar wel sterke tegenstanders. De top vier van het WK 2014 deed mee en het Nederlandse duo versloeg met overmacht de lokale favorieten en huidige wereldkampioenen Grael en Kunze (BRA).

Van Schaardenburg brons
Rutger van Schaardenburg pakte in de Laser-klasse bij de mannen een zeer verdienstelijke derde plaats achter de twee Braziliaanse zeilers Scheidt en Fontes.

Windsurfster De Geus pakt brons
Lilian de Geus pakte het brons. De gedreven De Geus was vermoeid aan het einde van de week maar perste er op de laatste dag toch een goed resultaat uit, in een veld waar zes van de top tien surfsters van het WK aanwezig waren.

De Geus wint nationale selectie
Met deze score wint de windsurfster uit Almere de nationale selectie op weg naar Rio 2016. De Geus moet nu alleen nog voldoen aan de eis van NOC*NSF om zich te plaatsen voor de volgende Olympische Spelen.

Van Rijsselberge vijfde en Badloe negende
Dorian van Rijsselberge eindigde op een vijfde plaats. De laatste race was de Texelaar niet tevreden mee. De olympisch kampioen surfte een windwak in. Over de hele week gemeten was Van Rijsselberge redelijk tevreden, in het licht dat dit zijn eerste wedstrijd na het WK in Santander was in een sterk veld. Zijn trainingspartner Kiran Badloe eindigde als negende.

Postma zesde
Postma kwalificeerde zich voor de medalrace maar kon niet deelnemen omdat hij een vliegtuig moest halen. De Friese zeiler werd uiteindelijk zesde in de Finn klasse.

Nacra teams in top tien
De Nacra klasse kende een sterk deelnemersveld in Rio. Groeneveld en Krol eindigden als zesde en Mulder en De Koning werden zevende. Beide teams moeten dit voorjaar bepalen wie de nationale selectie gaat winnen en zich mogelijk kan plaatsen voor Rio 2016. (NOS, Het laatste Nieuws, Copa Brasil de Vela 2014, Persbericht Kernploeg)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X