123 stickers

Beneteau komt in september met Barracuda 7 als ideale sportvisboot of weekender

Loosdrecht, Hilversum – Een jaar geleden werd de nieuwe Barracuda lijn geintroduceerd en het was meteen duidelijk dat Barracuda staat voor veelzijdige en compromisloze boten voor mensen die houden van het buitenleven.  De Barracuda 9 is een enorm succes geworden in Scandinavie, in de USA tot de Middellandse Zee, mede door de buitenboordmotor die staat voor snelheid en comfort. Vanaf september wordt de serie aangevuld met de nieuwe Beneteau Barracuda 7.
Voor de Barracuda 7 is een nieuwe romp ontwikkeld met een geprofileerde tulp-vormige boeg, een stijlvolle en ruime stuurhut en een dek lay-out vol slimme oplossingen. Met een enkele buitenboordmotor van 150 pk is de Barracuda 7 in staat snelheden te bereiken tot 35 knopen, hiermee is een groot actieradius gegarandeerd. Wat de gebruikers erg zal aanspreken, is de zeewaardigheid en de grote bewegingsvrijheid aan boord. Met de verschillende leverbare optiepakketen is de Barracuda 7 makkelijk naar wens in te richten voor visserij of als heerlijke weekender voor mooie tochten.
De romp heeft een totale breedte van 2,75 mtr (exceptioneel voor een een 7 mtr outboard boot), hierdoor was het mogelijk brede gangboorden met minimaal vrijboord van 60 cm te ontwerpen. Verder is de kuip uitgerust met 3 lockers die naar wens om te bouwen zijn, naar vis bun en een opbergruimte stuurboord achter die ook als ankerbak of als (optionele) levend aas bun gebruikt kan worden. De kuip biedt zitplaats aan 7 personen. Op het voordek is een ruime, aan twee zijden toegankelijke, ankerbak met een open preekstoel.
Via de twee schuifdeuren aan beide zijden, bereik je de stuurcabine. Deze cabine is ruim en comfortabel voor zowel de bestuurder als de passagiers. Door het ontwerp van de ruiten, en in het bijzonder het schuifdak, is er in de stuurhut veel buitenlicht en frisse lucht waardoor ruimtelijke gevoel versterkt wordt.
Het interieur is modulair ontworpen waardoor er ruimte is voor een bank maar ook voor een keuken met een koelkast, fornuis en bergruimte. In het vooronder is een tweepersoons-bed en een aparte sanitaire ruimte met toilet. Optioneel is de Barracuda 7 uit te rusten met een 10 inch Lowrance instrumentarium waarbij ook een structure scan dieptemeter niet ontbreekt. Ook als optie zijn airconditioning en verwarming van de stuurhut leverbaar. De Beneteau Barracuda 7 zal zijn wereldpremière in september beleven.
BARRACUDA 7
Voorlopige specificaties
Design : Patrick Tableau
Interior layout and design : Sarrazin Design
Length Over All : 7.14 m
Hull Length : 6.44 m
Hull Beam : 2.68 m
Light displacement : 2050 kg
Fuel tank capacity : 200 L
Fresh water capacity : 100 L
Max Engine Power (Hp) : 150 CV
Meer informatie www.beneteau-outboard.nl