Informatie voor de watersporter

Berger moet op Waalbrug gestrande huurjacht met opvarenden redden

NIJMEGEN/LENT – Een boot is vrijdagavond rond 17.45 uur tegen een pijler van de Waalbrug bij Nijmegen gevaren. De brandweer kan met de blusboot niet bij het jacht komen om de twee opvarenden te redden. Ook durven de brandweerlieden het niet aan de boot met een touw vlot te trekken. Er moet nu een berger aan te pas komen.

De twee opvarenden zijn niet gewond geraakt. Hun gehuurde jacht ligt vast op de betonnen fundering van de peiler, die breder is dan de pijler zelf. Het is de brandweer niet gelukt om de boot los te krijgen.

De brandweer wilde een touw laten zakken vanaf de Waalbrug en deze aan de boot bevestigen. Het andere einde moest aan de blusboot komen om vervolgens het vaartuig los te trekken. Uiteindelijk durfde de brandweer dit niet aan omdat het gevaar bestond dat het jacht met opvarenden dan zou kantelen.

Er is nu contact opgenomen met de eigenaar van de boot uit Gendt. De verhuurder moet ter plaatse komen en een berger inschakelen om zijn jacht en de opvarenden uit hun benarde positie te bevrijden. (De Gelderlander, ‘Opvarenden nog uren vast’ – De Gelderlander, ‘Opvarenden na 3,5 uur gered’ – De Gelderlander)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht