windverwachting

Berging bovendek voorwaarde voor in de race brengen van ‘nieuwe’ Vestas Wind

Alicante – Naar nu blijkt heeft de organisatie van de Volvo Ocean Race als eigenaar van het wrak van de Vestas Wind, de resten van de gestrande boot niet alleen uit milieu overwegingen willen bergen, maar ook om het gehele bovendek opnieuw te kunnen gebruiken voor een vervangende boot. Want juist het opnieuw moeten maken van dit gedeelte van een VO65-racer zou te veel tijd vragen en het ‘her-intreden’ van Team Vestas dwarsbomen.

Nu de bergers Svitzer en Subtech de Vestas Wind met behulp van lokale bewoners met succes van het Cargados Carajos Shoal ( 250 mijl ten noorden van  Mauritius) hebben weten te halen, is de kans veel groter geworden, dat Team Vestas straks met een ‘half nieuwe boot’ opnieuw zal kunnen meedoen.

De onderstaande link naar een verslag van de bergers geeft een mooi beeld van de gehele operatie. Het succes was te danken aan toewijding, kennis, teamwerk, inzet en een flinke portie geluk. Alles zat mee: ‘Seldom does a salvage operation run as smoothly as that of the Volvo Ocean Racing yacht, Vestas Wind’. (Nauticlink,  – Maasmond Maritime – PDF, pagina 6,7, en 8)

1 Bericht

  • nic

    7 jaren geleden / 25 januari 2015 om 14:31 uur

    Zondag 25 01 2015 14.30u
    en binnen enkele uren komen de restanten in Genua aan

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X