Informatie voor de watersporter

Beschier Kik nu in directie van WhisperPower

PERSBERICHT
Drachten – Beschier Kik (53) is onlangs toegetreden tot de directie van WhisperPower BV. Hij zal in nauwe samenwerking met algemeen directeur/ eigenaar Roel ter Heide de onderneming als commercieel directeur verder uitbouwen tot een wereldspeler op het gebied van systemen met betrekking tot stroomverzorging, aandrijvingen en voortstuwing.
Roel ter Heide is de voormalige oprichter en directeur/eigenaar van Mastervolt, een ontwikkelings- en productiebedrijf op het gebied van dieselgeneratoren en stroomsystemen. WhisperPower is opgericht in juli 2007 en sinds medio 2010 bedient WhisperPower ook wereldwijd de maritieme markten met een uitgebreid pakket aan geavanceerde stroomsystemen, dat voorheen via het Mastervolt netwerk werd verkocht. De in 2010 opgerichte zusteronderneming van WhisperPower, Hybrid Power Systems BV, legt zich toe op de ontwikkeling en fabricage van hybride systemen voor vaartuigen en voertuigen, die via het WhisperPower verkoopnetwerk wereldwijd worden afgezet. De WhisperPower Groep telt nu al 50 medewerkers, verdeeld over de Benelux, Engeland, Spanje, Duitsland, Australië en China. De producten en systemen worden inmiddels in meer dan 50 landen verkocht.
Beschier Kik is bepaald geen nieuwe naam in de maritieme wereld. Na een technische en leidinggevende loopbaan bij Bolnes Diesel Motoren en Yanmar Europe, heeft Beschier verschillende functies vervuld bij Vetus NV, culminerend in de positie van CEO in de periode van 2000 tot en met 2008. De laatste 2 jaren heeft Kik zich voornamelijk bezig gehouden met het adviseren van verschillende bedrijven in binnen- en buitenland op commercieel en organisatorisch gebied.
“Ik kom Roel ter Heide al 20 jaar tegen in de branche en we hebben altijd een goede verstandhouding gehad. We zitten beiden steeds vol plannen en ondernemingslust, dus het is niet zo vreemd dat we onlangs besloten hebben om gezamenlijk de verdere expansie van WhisperPower ter hand te nemen. Voor mij is het een boeiende uitdaging, de werkgebieden van WhisperPower zijn mij zeer bekend en het ‘mecha-tronica’ productenpakket, met daarin de dieselmotoren, is een kolfje naar mijn hand”, aldus Beschier.
Meer informatie www.whisperpower.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht