Informatie voor de watersporter

Besluit meer rustgebieden Waddenzee uitgesteld en Schiermonnikoog en Noordoostpolderzijl weer toegankelijker

Harlingen – Het is een stuk minder zeker geworden dat delen van het Waddengebied daadwerkelijk verboden terrein worden verklaard voor de recreatievaart.

Een besluit hierover heeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Visserij met een jaar uitgesteld. Dit meldde voorzitter Kor Wijngaarden zaterdag tijdens de jaarvergadering van vereniging Wadvaarders in Harlingen.

Recreatievaarders die willen droogvallen op het Wad hebben zich verenigd in de Wadvaarders. De vereniging – bijna 1300 leden – strijdt voor zo weinig mogelijk beperkingen op de Waddenzee. Het uitstel van het besluit over het ‘bevriezen’ van delen van het Wad is dus in hun straatje.

En ze kregen zaterdag tijdens hun jaarvergadering meer goed nieuws te horen. De laatste jaren waren de Wadvaarders niet tevreden over de bereikbaarheid van de jachthaven van Schiermonnikoog. ,,Maar het uitbaggeren van de jachthaven is in 2017 voortvarend opgepakt. En dat geldt ook voor dit jaar”, zei Hans Danel. ,,De gemeente Schiermonnikoog heeft de baggeraar een duidelijke opdracht gegeven.”

Hetzelfde geldt voor Noordpolderzijl (provincie Groningen). Ook hier konden de Wadvaarders de laatste jaren slecht komen, maar dankzij voortvarend baggeren in opdracht van de gemeente Eemsmond kunnen plezierschepen hier weer een stuk beter komen. (Leeuwarder Courant, Wadvaarders)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht