123 stickers

Beurs Klassieke Schepen 2012 van 2 tot en met 4 november in Enkhuizen

PERSBERICHT
Enkhuizen – Vrijdag 2,  zaterdag 3  en  zondag 4 november is het weer zover:  de beurs Klassieke Schepen. Deze  wordt dit jaar voor de zestiende keer gehouden. Een beurs voor iedereen die zich betrokken voelt met traditionele schepen. Het begon in de sporthal van Spakenburg en van meet af aan was het een succes. De beurs groeide, de hal werd te klein, een tent in Lelystad bood uitkomst. Daarna volgde een hal in Enkhuizen, een jachthaven in Medemblik en al weer geruime tijd in Enkhuizen op een plek die er helemaal voor lijkt gemaakt.
Wat is het bijzondere van deze beurs voor zowel de particulier als professional in deze branche? Waarschijnlijk de formule, de ongedwongenheid gepaard aan commercialiteit. Het beoogde doel om een platform te zijn voor iedereen uit binnen- of buitenland. Drie dagen lang komt men er om met de standhouders te praten, bestellingen te doen of offertes te vragen, maar ook om elkaar te ontmoeten of te luisteren naar de interviews in de Leugenbank, film te kijken in de Filmschuit of om deel te nemen aan diverse symposia.
Ook dit jaar aan het eind van het vaarseizoen zal er op de beurs weer veel zijn te beleven. De FONV wil het hebben over registreren van schepen, de BBZ zal duidelijk maken waarom traditionele schepen een belangrijke attractie vormen in oude havens en de resultaten van een Europees project over oude ambachten zullen worden vertoond.
Ook zal het startschot voor drie opmerkelijke schepen welke dit jaar de wereld gaan omzeilen te volgen zijn of men kan zich inschrijven voor deelname in mei tijdens de Semaine du Golfe in Zuid-Bretagne, waar de Lage Landen gastland zijn. Kortom weer veel nieuws deze editie, naast al wat de exposanten en organisaties te bieden hebben. En het thema “Klassieke schepen gaan door!” zal menig booteigenaar goed in de oren klinken.
Meer informatie www.klassieke-schepen.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X