Informatie voor de watersporter

Big Easy Watersport nieuwe eigenaar Nautisch Centrum Pietersplas in Maastricht en Loyal Yachts naar Roermond

PERSBERICHT
bigeasy_loyalyachtsMaastricht, Roermond – Big Easy Watersport, nu nog met de motorbootvaarschool gevestigd in Roermond, wordt per 1 juli 2014 de nieuwe eigenaar van Nautisch Centrum Pietersplas te Maastricht. Onder de nieuwe naam Maastricht Marina worden de jachthaven en vaarschool samengevoegd.
De huidige eigenaar, Wim den Os, verhuist op dezelfde dag zijn jachtmakelaardij van Maastricht naar Roermond onder de nieuwe bedrijfsnaam Loyal Yachts. Vanuit de nieuwe locatie wordt tevens een nieuwe, innovatieve motorboot, de Loyal 980, geïntroduceerd, waarvan de productie van bouwnummer 1 afgelopen week is opgestart.
Win-Winsituatie
Eric en Katinka van Nieuwenhoven waren al geruime tijd aan het zoeken naar aanvullende activiteiten voor hun motorbootvaarschool. Veel ideeën en plannen bleken niet realiseerbaar in deze economisch lastige tijd. Begin dit jaar viel hun oog op een advertentie waarin Jachthaven Pietersplas te koop werd aangeboden. ‘Het kwartje’ viel direct en het contact was snel gelegd. De eerste gesprekken vonden in januari plaats en al snel werd duidelijk dat dit een unieke kans voor beide partijen was. Wim den Os had concrete plannen op de tekentafel liggen voor de introductie van een nieuw type motorboot en het verplaatsen van de jachtmakelaardij naar Roermond. Na een intensieve periode van voorbereidingen werd op 1 juni de handtekening gezet onder het koopcontract. Op 1 juli gaan Katinka en Eric van start met Maastricht Marina. Op dezelfde dag opent Loyal Yachts de deuren van de nieuwe vestiging in Roermond.
Gedeelde watersportpassie
Met de overname van jachthaven Pietersplas gaat voor de nieuwe eigenaren, Eric en Katinka van Nieuwenhoven, een droom in vervulling. De passie voor de watersport wordt met Maastricht Marina hun dagelijks werk. Maastricht Marina is een moderne, kwalitatief hoogwaardige jachthaven die afgelopen jaren met oog voor detail is opgebouwd door de familie den Os.
Maastricht Marina beschikt over 200 ligplaatsen en is zeer ruim van opzet. Er zijn ligplaatsen voor kleinere sportboten maar ook voor grotere plezierjachten tot zelfs 30 meter lengte. De ligging, vlakbij het centrum van Maastricht, in het hart van Europa maakt de haven aantrekkelijk voor watersporters uit alle windstreken.
Met dezelfde passie waarmee hij de jachthaven heeft gerealiseerd start Wim van Os samen met Leon Dahlmans op 1 juli in Roermond. De bestaande activiteiten op het gebied van jachtmakelaardij, in- en verkoop van gebruikte motorboten en jachttransport worden hier voortgezet. Daarnaast wordt een innovatief nieuw motorbootconcept, de Loyal 980, op de markt gebracht waarmee wordt ingespeeld op de wensen van verschillende doelgroepen. Comfort voor de oudere doelgroep, maar avontuurlijk genoeg voor jonge mensen. De prijsstelling van de boot maakt deze bereikbaar voor beide doelgroepen.
Meer informatie www.bigeasy.nl en www.loyalyachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht