Bij bootbouwschool Scherpel in Loosdrecht kun je in vijf dagen een fraaie vier persoons dinghy bouwen

PERSBERICHT

De Scherpel dinghy (ontwerp ism met Ries Plevier) kan in vijf dagen gebouwd worden.
De Scherpel dinghy (ontwerp ism met Ries Plevier) kan in vijf dagen gebouwd worden.
Loosdrecht – Scherpel Jachtwerf maakt al 85 jaar houten boten. In 2010 opende Scherpel, naast de bestaande bootbouwerij, de bootbouwschool. Cursisten kunnen in 2 of 5 dagen onder vakkundige begeleiding een bootje bouwen. Een eenvoudige roeiboot of een mooie overnaadse skiff.
De Scherpel Dinghy wordt in vijf dagen gebouwd. De romp, brede multiplex gangen, is dan klaar. Daarna moet er nog worden afgebouwd en gelakt. Het hangt van de uitvoering af hoe lang dat duurt, want met de dinghy kan geroeid worden, gezeild en/of gemotord.
Door de grootte, 5.00 x 1.80 is er ruimte voor bijvoorbeeld 4 roeiers, 6 picknickmanden, de familie, kiest u maar. In het ontwerp is er rekening gehouden met een buitenboordmotor: die kan worden opgehangen in een bun, waar bij Scherpel is gekozen voor een elektromotor.
Voor de echte diehard bootbouwer is er nog de mogelijkheid om een inboardmotor in te bouwen. Alle boten zijn na de cursus tegen materiaalkosten te koop door de cursisten, zodat die naar eigen idee afgebouwd kunnen worden, of thuis tentoongesteld kunnen worden natuurlijk, wat u wilt.
Scherpels Bootbouwschool vindt u ook dit jaar weer op de HISWA in Amsterdam van 11 tot en met 15 maart.
Meer informatie www.scherpel.nl