Informatie voor de watersporter

Bij scheepstimmerwerf De Hoop in Workum gerestaureerde blazer TX11 wordt 14 juli weer te water gelaten

Workum – Op zaterdag 14 juli wordt op scheepstimmerwerf De Hoop in Workum de grotendeels gerestaureerde blazer TX11 te water gelaten. Het schip behoort tot de collectie van de vereniging Vrienden van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en is na een renovatie van een jaar weer zeewaardig. Na de feestelijke ceremonie is er gelegenheid het vissersschip te bekijken.

In de zomer van 2012 meert de blazer af en toe aan in de Markerhaven van het buitenmuseum zoals tijdens het Maritiem Festival op 11 en 12 augustus. Bezoekers mogen de TX11 bezichtigen en gaan mee op een zeiltocht over het IJsselmeer. Aan boord van de platbodem maken zij opnieuw kennis met de sfeer van vroeger.

Restauratie
Op de scheepswerf hebben medewerkers en vrijwilligers hard gewerkt aan de restauratie van de boot. Als eerste zijn de deken, achtersteven en het vlak gerepareerd. Ook zijn het berghout, de spanten en de huidgangen aangepakt. De restauratie en vervanging van de motor en zeilen zijn mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Europees Visserijfonds, de Jacob van Wagtendonkstichting en de Vrienden van het Zuiderzeemuseum.  ( Maritiem NieuwsScheepstimmerwerf ‘de Hoop’)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht