123 stickers

Bijeenkomst voor eigenaren van Spirit-zeiljachten van de Belgische Van Heygen-werf op 26 november in Antwerpen

PERSBERICHT
Antwerpen – De Spiritjachten die Bootbouwerij van Heygen in de Rupelstreek bouwde waren model per model iconen. Niet alleen wonnen ze de Quarter Ton Cup in de late sixties, de bemanningen van de volgende modellen zoals de 32’ en de 36/37’ stonden geregeld op de hoogste treden in de zeezeilkampioenschappen van de Lage Landen.
shiptoshore_spirit
Een Spiritjacht is ondanks zijn IOR-stamboek uit de jaren ’70 en ’80 een vlot en veilig zeilende boot, knap bedacht door ontwerper Jac. (Kees/Koos) De Ridder en waar honderden zeilers vandaag nog veel plezier aan beleven. Diverse types zoals de 28’, de 32’ en de 36/37’ scoren zelfs nog steeds goed ‘rond the cans.’
Meerdere eigenaren van diverse Spirits willen van gedachten wisselen met andere schippers – adepten over een mogelijke hechtere samenwerking. Van ‘hoe werkt dit bij jou en hoe heb je dat euvel opgelost, tot de kansen van een reünie, een tribute aan de ontwerper De Ridder en de Van Heygen-broers, een apart klassement in sommige races enz. enz…
Vandaar dat we zo veel mogelijk Spiritisten willen samenbrengen voor een eerste, informele babbel bij de Koninklijke Liberty Yacht Club, Thonetlaan 131, 2050 Antwerpen op donderdag 26 november a.s. om 19 uur.
Uiteraard is dit een eerste aanzet. Indien er voldoende belangstelling is, worden de verdere activiteiten ook op andere plaatsen, in andere clubs georganiseerd.
Meer informatie www.shiptoshore.be

1 Bericht

 • Hubert Onzia Derdeyn

  7 jaren geleden / 6 november 2015 om 09:19 uur

  Beste,
  Ik heb me net op 05-11-2015, een tweede hands Spirit 28 gekocht, in vervanging van mijn Horizon, die al 51 jaar oude is, en waar ik 384 keer mee zeilde op onze Noordzee, gedurende de 5 jaar dat ik ze had. vanuit RSYBlankenberge, waar ik ook P.R. ben. De Spirit 28 was altijd mijn wens, en ik ben heel begaan met deze super goede boten en hun verhalen. Ik hoop jullie aanzet te kunnen steunen.
  Vriendelijke zeilse groeten
  Huub

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X