Informatie voor de watersporter

Bijna de helft van bezoekers aan succesvolle website Sail de Ruyter afkomstig van smartphone of tablet

PERSBERICHT
Vlissingen – Met ruim 300.000 bezoekers in vier dagen tijd, kan de organisatie van Sail de Ruyter terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Maar niet alleen in Vlissingen zag het zwart van de mensen, ook online was er de nodige activiteit. Een aanhoudende stroom bezoekers wist de website te vinden en de sociale kanalen Twitter, Facebook en Pinterest werden volop benut voor het delen van ervaringen.
Veel mobiel bezoek
De website trok dit weekend enorm veel geïnteresseerden. Tijdens het evenement, van 22 tot en met 25 augustus, waren er maar liefst 55.604 online bezoekers. Op het drukste moment waren er zelfs 1.679 mensen tegelijk op de website aan het rondneuzen. Opvallend is dat bijna de helft van de bezoekers de website mobiel bezocht; 25% via smartphones en 23,45% via tablets. De keuze voor een afzonderlijke mobiele website bleek dan ook een schot in de roos. Jaap Walhout (adviseur Nedbase – webleverancier Sail de Ruyter ): “We zien een structurele toename van mobiele bezoekers op websites. Het gemiddelde ligt nu al rond de 20%. Dit houdt in dat tegenwoordig elke website door 20% van de bezoekers via een mobiel toestel, zoals een tablet of smartphone, wordt bekeken. Sail de Ruyter zit hier met bijna 50% al ver boven.”
Beleving op social media
Niet alleen op de website, maar ook op social media was het nautische evenement goed te volgen. De hashtags #sailderuyter en #sailvlissingen op Twitter gaven het enorme enthousiasme en de betrokkenheid van de bezoekers weer. Op Pinterest, pinterest.com/sailderuyter, werden ruim 700 foto’s ‘gepind’ van de mooiste boten tot de leukste activiteiten. Op het sociale netwerk Facebook is het aantal fans opgelopen tot bijna 2.000.
Succesvolle informatievoorziening
Door de gerichte inzet van online media is de organisatie erin geslaagd om de communicatie centraal te houden en de nautische beleving op alle fronten zichtbaar te maken. Zowel in de aanloop naar als tijdens het evenement, bleek online informatievoorziening belangrijker dan ooit. Informatie over het actuele programma, de boten, de vaarroute en praktische informatie als de bereikbaarheid en een plattegrond waren allemaal online te vinden. Zelfs live meekijken via de website behoorde tot de mogelijkheden.
Opnieuw Green Key
De uitgebreide communicatie via digitale media hebben absoluut bijgedragen aan de hercertificering voor de Green Key. De keuring hiervoor vond 23 augustus 2013 plaats. Geconstateerd is dat de organisatie opnieuw verbeteringen heeft aangebracht die leiden tot een duurzamer evenement. Naast toename van digitale communicatie zijn er binnen de horeca aanmerkelijke verbeteringen doorgevoerd.
Meer informatie www.sailderuyter.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht