Informatie voor de watersporter

Bijzonder cadeau Samantha Davies

In de nacht voor haar finish van Vendée Globe maakte solozeilster Samantha Davies een bijzonder gebaar voor haar sponsor Initiatives Coeur. Dit project van de Franse stichting Mécénat Chirurgie Cardiaque zorgt dat  kinderen met hartproblemen in landen waar medische zorg geen vanzelfsprekendheid is, toch kunnen worden geopereerd.
Sam voer een perfect hartvorm met een doorsnee van twintig mijl, die voor altijd op de tracker van de race 2020-2021 te zien zal zijn.

Niet alleen het gezeilde hart is bijzonder, het gegeven dat Davies op de tracker wordt getoond is ook nieuw in de historie van de vierjaarlijkse race. Samantha kwam al voor Kaap de Goede Hoop in aanvaring met een onbekend object. Ze moest de race staken voor reparaties in Kaapstad maar was snel weer op het water. In eerdere edities besteedde de organisatie geen officiële aandacht meer aan uitvallers maar dat is deze ronde anders. Deelnemers waarbij van het ‘solo-nonstop-zonder assistentie-rond de wereld’, de slogan van de Vendée Globe, alleen nog het ‘solo’ en ‘rond de wereld’ over blijven, werden in schaduw-modus op de tracker getoond. De populaire Davies was de eerste waarbij dit werd toegestaan. Later zagen we ook Isabelle Joschke in schaduwmode nadat ze aan land was geweest voor een kiel-reparatie.

Het wachten is nog op twee deelnemers: Alexia Barrier (300 mijl te gaan) en de Fin Arie Huusela die nog meer dan 1000 mijl voor de boeg heeft.

Het hart van Sam Davies (eng)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht