Informatie voor de watersporter

Bijzondere ervaring en getuigenis van een Noaber-schipper…

PERSBERICHT
consonantTerneuzen – Hij ligt er zo mooi bij, zo midden op de zandbank in de Westerschelde. Niet schuin, maar kaarsrecht. Denk nu niet dat de bemanning van de NOABER gek is geworden om zich midden op een zeer druk vaarwater droog te laten vallen. Nee, de NOABER ligt daar omdat ik, schipper Ron, zo dom ben geweest een route te kiezen die al een tijdje niet meer bestaat. Dat is oliedom. Zeker voor iemand die schadeloos zo veel zeemijlen achter de rug heeft (ja, jullie mogen best even gniffelen!).
En toch… met een koers 20 meter meer naar het oosten had de NOABER zonder enig probleem de overkant bereikt. Twee uur voor HW Vlissingen liep de NOABER vast en moest tot 03.00 uur (in de nacht) daar blijven liggen. Want precies een uur voor HW Vlissingen kwamen we los.
Met behulp van de onvolprezen KNRM die twee man aan boord had gebracht, ging de NOABER, zonder kleerscheuren en onder begeleiding van de reddingsboot Christina en de RWS 79 richting Terneuzen. Om half vijf konden wij eindelijk naar bed, maar slapen was iets anders. Te veel emoties.
Zowel de KNRM als Rijkswaterstaat hebben die nacht over de NOABER en ons gewaakt. De RWS 79 is nimmer van onze zijde geweken. Maar bovenal hulde aan de mensen van KNRM: zij zijn vakkundig, hulpvaardig en vooral vriendelijk. Of zoals één van hen zei: “U hebt geluk met zo’n stoer en degelijk schip en een keer moet je dit hebben mee gemaakt, anders heb je niet gevaren!”
Meer informatie www.consonantyachts.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht