flessenpost nieuwsbrief aanmelding

Binnenkomst hekkensluiter Alessandro Di Benedetto op elfde plaats in Vendée Globe 2012-2013 vrijdag live op internet

Les Sables d’Olonne –  Op vrijdag 22 februari zal in de loop van de dag de laatste solozeiler van de afgelopen Vendée Globe 2012-2013  de haven van Les Sables binnenlopen en eindigen op de elfde plaats. Het betreft Alessandro Di Benedetto (Team Plastique), die dan zo’n 104 dagen over z’n wereldomzeiling zal hebben gedaan. Dat is ongeveer 25 dagen langer dan de winnaar Gabart.

De rol van hekkensluiter doet de anti-held Di Benedetto echter totaal niets. Sowieso te finishen is voor hem al een succes, als maar liefst negen van de twintig gestarte zeilers eerder hebben moeten opgeven. De Italiaan dankt z’n populariteit aan zijn niet te breken optimisme, vrolijkheid, plezier en zeilersgenot, waarvan hij de afgelopen drie maanden de hele wereld deelgenoot heeft gemaakt

Alessandro Di Benedetto hoopt vrijdag op zo veel mogelijk mensen langs het kanaal naar de haven en laat zich graag verrassen. Hij zal tegemoet worden gevaren door de mini 650, waarmee hij in 2009-2010 via dezelfde Vendée Globe route in 268 dagen rond de wereld is gevaren. Maar alles wijst erop dat dit maar een klein onderdeel zal zijn van de feestelijkheden, in verhouding tot de verwachte massale opkomst om ook de laatste deelnemer in deze Vendée Globe het gevoel te geven gewonnen te hebben van de techniek, de elementen en bovenal van zichzelf. (Nauticlink, Vendée Globe 2012-2013rechtstreekse uitzending, www.teamplastique-voile.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X