Informatie voor de watersporter

BioSok breekt resten van olie en diesel af en zorgt voor een schone geurloze bilge

PERSBERICHT
biosokZaandam – BioSok absorbeert olie en diesel in de bilge en breekt deze vervolgens af met als resultaat water en CO2.
Hoe werkt de BioSok?
Het werkzame bestanddeel PRP ( Petroleum Remediation Product) bevat gemodificeerd bijenwaskorrels en voedingstoffen voor micro-organismen. De olie of diesel bindt zich met het PRP en de micro-organismen voeden zich met de gemorste diesel en olie.
Praktisch in gebruik:
De Biosok verwerkt zo goed als alle oliesoorten, is gemakkelijk en snel in gebruik. Plaats eenvoudig de sok in de bilge, zodra de sok leeg is (ongeveer na 6-8 maanden) kan deze weggegooid worden met het huishoudelijk afval.
Zo werkt het
Fixeer met de bij geleverde lijn de BioSok op een plaats waar deze vrij is van de aanzuigslang van de lenspomp of enig ander bewegend deel. Laat nu de BioSok in de bilge zakken, deze zal vervolgens gaan drijven en de aanwezige olie of diesel absorberen.
De Bio-Sok kan tot zijn 20 keer zijn gewicht aan olie/diesel opnemen. Micro-organisme breken vervolgens de olie/diesel af met als resultaat schoon water en CO2, waardoor de bilge schoon en geurvrij wordt.
Wanneer de BioSok zijn werk heeft gedaan (alleen het zakje blijft over) verwijdert men de Sok en kan deze met het huishoudelijk afval worden afgevoerd. Bij schepen van meer dan 12 meter heeft men twee zakjes BioSok nodig.
Technisch gegevens:
Werkzame bestanddeel PRP (Petroleum Remediation Product), ontwikkeld door NASA, bevat gemodificeerde bijenwas korrels en voedingstoffen voor micro-organisme. De BioSok heeft een diameter van 8cm een lengte van 24cm en weegt +/-230 gram. Absorbeert en verwerkt +/- 800 gr. olie/diesel.
Waarschuwing
Gebruik het product niet in combinatie met cleaners of andere schoonmaakmiddelen, zij verhinderen opname en afbraak van olie en diesel.
Meer informatie www.roschmarine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht