123 stickers

Bloemsma Aluminumbouw neemt Jachtwerf Bloemsma Makkum over en worden samen kortweg 'Bloemsma'

PERSBERICHT
bloemsma_270115Makkum – Door groeiende bedrijfsactiviteiten en de vraag naar grotere casco’s en constructies, kon Bloemsma Aluminiumbouw onlangs Jachtwerf Bloemsma Makkum (onderdeel van Bloemsma Van Breemen Shipyard) overnemen. De productiehallen van Jachtwerf Bloemsma Makkum zijn gelegen op steenworp afstand van de faciliteiten van Bloemsma Aluminiumbouw in Makkum. Deze faciliteiten bieden perspectief voor de groei van Bloemsma Aluminiumbouw vanwege het volume, de locatie en de logistieke voordelen.
De geschiedenis gaat terug tot 1974. In dat jaar gaat Willem Bloemsma van start met Jachtwerf Bloemsma Makkum. Door de jaren heen bouwt de werf 136 stalen en aluminium casco’s. Vanaf de jaren negentig komt de focus te liggen op het bouwen van complete jachten. In de afgelopen jaren zijn in de productiehallen schepen gebouwd van tot wel 158 voet.
Bloemsma Aluminiumbouw start haar activiteiten in 1993. Freddie Bloemsma richt zich op de bouw van hoogwaardige aluminium casco’s van zeiljachten en delen van opbouwen van motorjachten in het superjacht segment. Bloemsma Aluminiumbouw ontwikkelt zich bovendien als constructeur van klassieke jachten waaronder de legendarische J-Klassers. Vier replica’s van de jongste generatie J-klas jachten beschikken over een ‘Bloemsma hull’. Onder de naam Bloemsma Aluminiumbouw werden in totaal 80 projecten gerealiseerd.
Het nieuwe, maar tegelijkertijd aloude BLOEMSMA. richt zich volledig op de bouw van aluminium casco’s en delen van opbouwen van motorjachten. Daarnaast zullen de uitgebreide faciliteiten en de extensieve vakkennis worden benut voor het vervaardigen van complexe aluminium constructies. De aanmerkelijk grotere capaciteit van het huidige BLOEMSMA. stelt het ambitieuze bedrijf in staat om nog beter in te spelen op de groeiende vraag van haar klanten naar grotere constructies en de hoogste kwaliteit in aluminiumbouw.
Meer informatie www.bloemsma-holland.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X