Informatie voor de watersporter

BlueNav blijft innoveren met de lancering van een nieuw biomimetisch ontwerp voor de BlueSpin motoren.

De engineers van BlueNav hebben zich laten inspireren door biomimetica om de BlueSpin motoren te optimaliseren. BlueSpin is nu een harmonieuze mix van biomimicry en duurzame innovatie.

BlueNav, opgericht in 2020, ontwikkelt vooruitstrevende en duurzame oplossingen voor de elektrificatie en hybridisering van middelgrote boten van 8 tot 15 meter. De kern van het concept is BlueSpin, een krachtige elektrische ringmotor die ophaalbaar, 360° draaibaar en lichtgewicht is, in 3 uitvoeringen. De motoren zijn eenvoudig te installeren en in te bouwen in zowel nieuwe als bestaande boten (retrofit).

De unieke geïntegreerde software van BlueSpin, de Human-Machine Interface (HMI), maakt allerlei geavanceerde functies mogelijk, zoals autopilot, virtual anchor (DP) en easy docking. Ook is de vaarinformatie zoals vermogen, positie en resterende vaartijd naadloos te integreren met schermen van verschillende bekende merken door middel van het NMEA-2000 protocol.

De natuurlijke wereld van de oceanen, een grote bron van inspiratie en innovatie

Als eerbetoon aan de eindeloze bron van inspiratie en innovatie die de natuurlijke wereld van de oceanen biedt, heeft het ingenieursteam van BlueNav zich gewijd aan de verbetering van de efficiëntie van de BlueSpin motoren. Na een jaar van onderzoek en technische studies kondigt BlueNav op Boot Düsseldorf een baanbrekende innovatie aan – het Whale Design. Geïnspireerd door biomimicry, hebben hun ingenieurs bladen gecreëerd in de vorm van de vin van een walvis. Dit innovatieve ontwerp verbetert de efficiëntie van de BlueSpin motoren en luidt een nieuw tijdperk van prestaties in.

Biomimetica, met haar natuurlijke efficiëntie, blijft een bron van inspiratie voor de mensheid. De engineers van BlueNav hebben met CFD (Computational Fluid Dynamics) aangetoond dat de bulten op de vinnen van walvissen en de groeven op hun buik, de weerstand verminderen en de efficiëntie van vloeistromstromen verhogen. 

Het “Whale Design” is verkrijgbaar vanaf het 2e kwartaal. Het “Whale Design” is verkrijgbaar vanaf het 2e kwartaal.

Meer over BlueNav

BlueNav’s missie is het versnellen van de energietransitie in de compacte maritieme industrie naar 100% emissievrij. De focus ligt op het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van add-on elektromotoren (buitenboord, binnenboord en stationair), gefabriceerd in Frankrijk, met als doel om van elke boot een hybride of volledig elektrisch vaartuig te maken. De BlueSpin technologie dient als een cruciale link tussen de conventionele wereld van verbrandingsmotoren en die van de elektrische voortstuwing.

Voor meer informatie: bluenav.com

Foto: Blue Nav

Nederlandse distributeur: destilleboot.nl

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht