123 stickers

Boeken over varen zonder stress, de technische staat van een boot en zeilen met een driemaster

PERSBERICHT
hollandia_2511Haarlem – Het vaarseizoen is voor de meesten nu wel gedaan. Met het kouder wordende weer wordt het water opgaan steeds minder aanlokkelijk. Een mooi moment dus om je voor te bereiden op een nieuw seizoen; de boot eens grondig onder handen te nemen of je lekker bij de kachel te installeren en je eens goed in te lezen. Of gewoon te genieten van een mooi reisverhaal en je in verre oorden te wanen. En dit is natuurlijk ook het cadeaumoment van het jaar. Hollandia heeft een paar leuke suggesties.
Overwinteren & voorbereiden
Niet het water opgaan, betekent meer tijd voor andere zaken, zoals onderhoud en voorbereiding. Twee boeken die zich daar uitstekend voor lenen zijn Keurmeester van je eigen schip van Dag Pike en Zeilen zonder zorgen van Duncan Wells.
In Zeilen zonder zorgen loopt Duncan Wells alle manoeuvres aan boord langs en vertelt hij hoe je die op een slimme manier met een kleine bemanning (een of twee personen) kunt uitvoeren. Zo hou je het aan boord overzichtelijk, stressloos en leuk voor alle opvarenden. Een handig naslagwerk met veel tips en praktische adviezen. Goed studiemateriaal voor het winterseizoen.

 • Zeilen zonder zorgen, Duncan Wells, ISBN:9789064106088, Pagina’s:160 blz., prijs € 19,95
 • Dag Pike is een ervaren jachtexpert die al ruim 20 jaar over bootonderhoud schrijft. Hier belicht hij stap-voor-stap alle aspecten hoe je zelf grondig je boot inspecteert en hoe je problemen preventief signaleert en oplost. Aan de hand van vele foto’s en uitgebreide uitleg worden alle onderdelen uitvoerig behandeld. Aangevuld met handige checklists en adviezen uit de praktijk.

 • Keurmeester van je eigen schip, Dag Pike, ISBN:9789064106064, prijs € 19,95
 • Nog zo’n boek waar je zin van krijgt is Langs het ijs. Hierin neemt Clemens Kok je mee aan boord van de driemastbark Europa op haar reis langs Antarctica en door de Zuidelijke Atlantische Oceaan. En onderwijl legt hij ook uit hoe zo’n dwarsgetuigd schip puur op handkracht wordt gezeild. Kortom, inspiratie en ‘learning the ropes’ ineen.

 • Langs het ijs, Clemens Kok, ISBN:9789064106095, Pagina’s:144 blz., € 19,95
 • Meer informatie www.hollandia-boeken.nl

  Laat een bericht achter

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Flessenpost

  Je wekelijkse watersport update

  X