Informatie voor de watersporter

Bomarine op de HISWA met levensreddend Catch and Lift reddingsysteem om snel een drenkeling aan boord te hijsen

Den Haag – Bomarine, specialist in veiligheid en reddingmiddelen op open water, brengt het ‘Catch and Lift’ reddingsysteem in Nederland op de markt. Met deze levensreddende hulp bij een ‘man over boord’ (MOB)-situatie staat het bedrijf ook op de komende HISWA, stand 07.218.
Het ‘Catch and Lift’ Reddingsysteem biedt beslissende veiligheidsvoordelen voor zowel de te water geraakte persoon als de persoon die nog aan boord is. Het is bovendien eenvoudig te gebruiken juist in stressvolle situaties en zwaar weer. Ook door een onervaren bemanningslid. De redding vergt geen grote fysieke inspanning en kan ‘vanaf het stuurwiel’ worden uitgevoerd. Zonder verlies van kostbare tijd, risicovolle manoeuvres, of gevaarlijke handelingen in het gangboord.
Het systeem werkt dankzij eenvoudige natuurkundige principes met een keerblokje aan een vooraf gemonteerd oog aan de verstaging, een lange lijn en een parachute-anker, dat in het water meer weerstand geeft dan de drenkeling aan de andere kant van de lijn. Door op de motor vooruit te varen, wordt de ‘man over boord’ vanzelf naar de boot getrokken. En sterker nog, door gas te geven zelfs weer op de boot gehesen!
Meer informatie www.bomarine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht