Bonte vloot opent recreatieve vaarroute Blauwe Diamant in Zeewolde

Zeewolde – Het water van de vaarten aan de rand van het Horsterveld in Zeewolde toonde bont en levendig schouwspel, afgelopen zaterdag. Rond de middag was er een vrolijk allegaartje van sloepen, roeiboten, kleine jachtjes, kano’s en dergelijke te zien. De varende stoet vierde de opening van de recreatieve vaarroute de Blauwe Diamant.

Op de nieuwe fietsbrug nabij de Spiekweg namen honderden toeschouwers een vlootschouw af. Zij zagen eerst een sloep van de vrijwillige brandweer onder zich door varen met burgemeester Gerrit Jan Gorter en wethouders Winnie Prins, Rein Zijlstra en Hendrik de Vries. Er volgden zo’n twintig gemotoriseerde pleziervaartuigjes, aangevuld met roeiboten, kano’s (waarbij ook een ‘trapkano’: met pedalen aangedreven) en een paar Optimistjes van jeugdige zeilers.

Watersportend Zeewolde was nauw betrokken bij de opening van de Blauwe Diamant. Met graagte presenteerden zich de Watersportvereniging Zeewolde, roeivereniging Amenophis en Hengelsportvereniging Ons Stekkie, en ook de nieuwe watersportvereniging Horsterhavens. Die laatste is opgericht voor het beheer van de nieuwe haventjes langs de Blauwe Diamant. (deStentor)