Informatie voor de watersporter

Boot Düsseldorf 2016 bezoeken met SAW riviercruise inclusief leren navigeren op drukke rivier en veel gezelligheid

PERSBERICHT

Naar Boot Düsseldorf 2016 met het 4 sterrenschip 'De Rigoletto'
Naar Boot Düsseldorf 2016 met het 4 sterrenschip ‘De Rigoletto’
Malden – De Stichting Actieve Watersportbeoefenaars S.A.W. organiseert ook dit jaar weer in samenwerking met het blad ‘Motorboot’ van vrijdag 22 januari tot en met zondag 24 januari 2016 de educatieve vaartocht naar Boot Düsseldorf. Deze beurs is de grootste indoor-botenshow in Europa. Veel werven en watersportbedrijven tonen er jaarlijks hun nieuwste boten en producten.
We vertrekken vrijdag 22 januari om 08.00 uur vanaf de ligplaats aan de Waalkade in Nijmegen. U dient dan om 07.30 uur aan boord te zijn. Eventueel kan er op donderdagavond 21 januari al worden ingescheept (kleine meerprijs; overnachting + ontbijt 32,50 p.p.), Zondag 24 januari wordt teruggevaren naar Nijmegen, waar het schip aan het einde van de middag zal arriveren.
Zowel de heen- als terugreis zal in het teken staan van educatie en gezelligheid. Er zullen een aantal presentaties en een workshop plaatsvinden. Aan deze activiteiten kan men gratis deelnemen.
Educatie
Tijdens de vaartocht zal er aandacht zijn voor het vaar- en communicatie- gedrag van de beroepsmatige en recreatie scheepvaart, bekeken vanuit de stuurhut.
Tijdens de presentaties komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:
• Hoe gedraag ik mij op een drukke rivier (Duitse Rijn) waar veel beroepsvaart aanwezig is?
• Waar kan ik veilig varen en waar moet ik wegblijven?
• Wat betekenen de betonning, de verlichting en de geluidsseinen?
• Hoe moet ik reageren in geval van calamiteiten, zoals motorstoring of brand aan boord?
* Klaar voor iedere redding: Reanimatie-AED-EHBO
Gezelligheid
Aan gezelligheid zal het zeker niet ontbreken, want ook nu weer is er live muziek aan boord. We varen weer met het prachtige 4 sterrenschip ‘De Rigoletto’. In totaal zijn er 50 twee persoons hutten beschikbaar.
Inschrijven
De kosten voor deelname bedragen slechts € 95,= per persoon per nacht. Inclusief: Volledige verzorging aan boord, overnachtingen, ontbijt, lunch en diner, koffie en thee op de gebruikelijke tijden en ’s-avonds bittergarnituur. Exclusief: Reis- en ongevallenverzekering, annuleringsverzekering, drankjes aan de bar, toegangsbewijs voor Boot Düsseldorf.
Inschrijven, schriftelijk of per e-mail bij het secretariaat van SAW. Nadere bijzonderheden zullen wij u dan tijdig toezenden. Boek tijdig, want vol is vol
Meer informatie www.vaarschoolsaw.nl en www.boot.de

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht