windverwachting

Boot Holland Leeuwarden overtreft in goede stemming alle verwachtingen

LEEUWARDEN (NL) – Boot Holland-organisator Pieter Fokkema hoopt dat hij vandaag, woensdag 13 februari 2013, de laatste beursdag, de 40.000-ste bezoeker kan verwelkomen. En als die niet komt, is het ook geen ramp, “want de show kan nu al niet meer stuk, zo goed is het tot nu toe gegaan,” zegt de man van WTC Expo.

Beweging
Fokkema: “Gelukkig plussen we flink ten opzichte van vorig jaar. De sfeer op de beursvloer is bijzonder goed. Wat opvalt is de positieve stemming bij de jachtbouwers en botenbemiddelaars. Ze verkopen echt, maken afspraken. Er lijkt schot in de handel te zijn gekomen. Ook de verkopers van watersportartikelen zijn blij. Het zeer gevarieerde assortiment en vele noviteiten dragen bij aan het goede verloop van onze beurs.”

Een kartel van grote jachtbouwers onder leiding van de Sneker Marcel Jetten van Jetten Yachting maakte hem het leven zuur met een boycot en anti-reclame, maar de wraak van Boot Holland is zoet. De Friese beurs geraakte midden in de schijnwerpers, scoorde op de valreep tientallen nieuwe, onafhankelijke botenbouwers en toeleveranciers. En het kartel van HISWA-lobbyisten vertoont canyonachtige scheuren, omdat veel ondertekenaars van het ‘convenant van Emmeloord’ pas achteraf door hadden wat de gevolgen waren van het zetten van een handtekening. (FrieslandHolland Nieuws)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X