'Bootbezitters kunnen hun boot best zelf verkopen zonder makelaar'

PERSBERICHT
Amsterdam – Professioneel zeiler Bouwe Bekking en Jort van Sisseren zijn een vernieuwend bedrijf gestart, de ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’. Onafhankelijk onderzoek toont aan dat 83% van de particuliere boot eigenaren de gemiddelde courtage van de jachtmakaleaar veel te hoog vindt. 90% van deze eigenaren denken zelf de boot prima te kunnen verkopen zonder hulp van een jachtmakelaar. Ja, mensen kunnen gemakkelijk zelf online adverteren. Er zijn immers vele gebruikte-boten websites, maar komt er niet meer kijken bij het kopen en verkopen van boten? Wat te denken over de juridische en financiële aspecten? Heb je geen jachtmakelaar nodig om er zeker van te zijn dat alles goed geregeld is?

“De meeste mensen zijn zich niet bewust van de risico’s wanneer ze zelf zonder de expertise van een professional een boot kopen of verkopen, maar steeds meer mensen zien niet in waarom ze een jachtmakelaar moeten betalen terwijl vraag en aanbod elkaar op het Internet vinden tegenwoordig”, zegt Bouwe Bekking. Jort van Sisseren voegt toe “Het is absoluut essentieel om alle juridissche & financiële zaken rondom een verkoop van een jacht goed te regelen. Je wilt geen zaken vergeten en er vervolgens achter komen dat de boot nog op naam staat van de vorige eigenaar. In dat geval kan de boot nog steeds als onderpand voor een hypotheek van een ander dienen, of de verkoper heeft zowel het geld als de boot op hetzelfde moment waardoor u als koper risico loopt. Voor verkopers anderzijds is het belangrijk om alles goed vast te leggen in een degelijke koop- en levereingsovereenkomst en zij willen zekerheid van betaling hebben voor de uiteindelijke levering”. Hun nieuwe dienst ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ claimt het alternatief te bieden: adverteren op meerdere gebruikte-boten websites om exposure te genereren. U kunt boten kopen en verkopen met de unieke stap-voor-stap verkoopmodule die alle juridische & financiële aspecten afdekt. Ze rekenen nooit een courtage!
Hoe werkt het?
U gaat naar DoeHetZelfJachtmakelaar.nl en klikt op ‘Adverteer gratis uw boot’. Volg de stappen om een advertentie aan te maken. Vervolgens voegt u een ongelimiteerd aantal foto’s en een video toe. Wij plaatsen uw boot automatisch op Boten.nl, Boatshop24.com en Boats.com. Kopers kunnen online en technische keuring aanvragen, een bezichtiging inplannen, de brochure downloaden of eenvoudig contact met u opnemen voor meer informatie. Wanneer u het eens bent over de koopprijs kunt u inloggen in uw account en de koper uitnodigen voor de verkoopmodule. Wanneer hij accepteert loopt u gezamenlijk door de het hele verkoopproces heen. De verkoopmodule stelt zich automatisch in afhankelijk van of een boot gregistreerd is (en waar), of er een hypotheek op het schip rust en of de koper financiering nodig heeft. U ontvangt de koopovereenkomst, het protocol van levering, een bill of sale, een leverings checklist, u doorloopt de veilige betaling, verzekering, scheepsregister en andere documenten. Wanneer u hulp nodig heeft kunt u de 24/7 ondersteuning raadplegen of contact met ons opnemen.
Lees meer www.doehetzelfjachtmakelaar.nl en ‘Hoe werkt het?’