Bootcentrum Geertsma houdt met stalen motorjacht BEGE 1150 OK de lijn van degelijk en goedkoop vast

AMSTERDAM – Het is een fabeltje dat varen onbetaalbaar is. Het klopt niet dat er nauwelijks nog stalen boten worden gebouwd. En dat goedkope boten altijd slecht zijn afgewerkt is evenmin waar. Drie bekende vooroordelen die door één werf worden weerlegd: Bootcentrum Geertsma met de BéGé 1150 OK.
De boten van Bootcentrum Geertsma uit Grou worden gekenmerkt door een sobere stijl. Wie zoekt naar een stalen jacht met moderne lijnen en een gedurfde indeling is in Grou aan het verkeerde adres.
Spantafstand
Want de werf van Govert Parmentier bouwt vooral boten die betaalbaar en degelijk zijn. Dus wordt gekozen voor de simpelste rompvorm, een beproefde knikspant van 5 mm plaatdikte, maar wel met een spantafstand van slechts 35 cm. Sterk zat dus.
Diodebrug
De jarenlange ervaring van de werf staat garant voor degelijke vaareigenschappen en aan de basis daarvan ligt een Yanmar 54 pk, of optioneel een 75 pk viercilinder diesel met watergesmeerde schroefas. Degelijk en zonder poespas geïnstalleerd. Een boegschroef en de diodebrug voor de elektrische installatie zijn standaard.
Meer informatie ‘Allemansvriend’ – De Telegraaf Vaarkrant, Bootcentrum Geertsma – BEGE Motorjachten