Informatie voor de watersporter

Bootjes van Ludo van Well en Peter Hautekiet kijken in Museum Veere

PERSBERICHT
gallery_maritime_bootjeskijkenVeere, Middelburg – Bootjes kijken die voorbijvaren het is van alle tijden. Bootpassages kijken, het geeft een gevoel vrijheid en speelt in op ons verlangen naar verre, onbekende bestemmingen. Museum Veere heeft twee kunstenaars uit het bestand van GalleryMaritime Middelburg uitgenodigd die in de tentoonstelling ‘Bootjes Kijken’ dat gevoel naar boven brengen. Beeldhouwer Ludo van Well en vormkunstenaar Peter Hautekiet stelden, ieder met eigen 3D werken, deze bijzondere expositie samen.
Beide kunstenaars delen de passie voor schepen en gebruiken het schip als metafoor, als symbool van vrijheid van leven en als middel om van land over water een ander gebied te bereiken. Hun objecten, sculpturen en tekeningen over de filosofie van het varen en ontwerptekeningen en schetsen in zwart/wit en kleur zijn van 19 augustus tot en met 9 oktober te bezichtigen.
In deze tentoonstelling staat het schip centraal. Er wordt ruim aandacht besteed aan het schip als zodanig. Het zijn de rompvorm en de opbouw van de scheepsromp die in details aan bod komen.
Er worden objecten en sculpturen geëxposeerd. Er zijn tekeningen over de gedachten die aan een scheepsontwerp en rompvormen ten grondslag liggen. En er zijn ontwerptekeningen en schetsen in zwart/wit en kleur.
Scheepsportretten die tentoongesteld staan zijn de ene keer vrije impressie en de andere keer méér dan realistisch. Materialen die de kunstenaars gebruiken voor hun verbeelding zijn hout, metaal, kunststof en natuurlijke materialen. Het geheel van tentoongestelde werken biedt een boeiend beeld van opvattingen van de twee beeldende kunstenaars: gedetailleerd, geïmproviseerd, vrij vormgegeven en humoristisch. Soms is het schip futuristisch vormgegeven, soms als natuurlijk verschijnsel. Samengevat het tentoongestelde is te definiëren als: het schip als metafoor, het schip als symbool van vrijheid van leven.
De tentoonstelling geeft een indringende indruk van de manieren waarop een schip als vaartuig verbeeldt kan worden en heeft niet direct de pretentie om compleet te zijn. Het blijven de gedachtespinsels waarmee twee kunstenaars de toeschouwer aan het denken zet over bootvormen.
De beide kunstenaars hebben een keuze gemaakt uit hun creaties van de laatste tijd waarmee zij het thema maritiem invulden.
Meer informatie www.museumveere.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht