Informatie voor de watersporter
Rob Drenth

Bootservice in Friesland, Varen met Rob

Midden in Friesland, een berg ervaring en een enorm netwerk. Rob Drenth is een watersporter in hart en nieren en zet zijn kennis en kunde graag in voor andere watersporters. Zijn pakket aan diensten is divers. Rob is open en eerlijk. ‘Zaken doen met een glimlach’, dat is zijn motto. 

Bij sommige mensen stroomt ‘watersportbloed’ door hun aderen. Rob Drenth is zo iemand. Opa was kapitein op de kustvaart, vader stuurman. Hij kent het Wad op zijn duimpje, voer jaren met groepen vanuit Lauwersoog om droog te vallen met zijn snelle rib. 

Varen met Rob

Dit jaar startte hij zijn nieuwe bedrijf ‘Varen met Rob’ en levert nu een zeer breed pakket aan watersport-gerelateerde diensten. Rob vat zijn werkzaamheden kort samen als ‘Bootservice in Friesland’. Hij is niet alleen in te huren als schipper, ook geef hij les aan boord. Bijvoorbeeld in het manoeuvreren in havens, een kunst die altijd wat oefening vergt, zeker met een nieuw schip. Daarnaast verzorgt Rob deliveries, het wegbrengen of ophalen van boten binnen Nederland.

Aankoopbeoordeling 

Rob heeft in zijn leven diverse motor- en zeiljachten in bezit gehad en opgeknapt en vaart nu zelf een mooie Boarncruiser die weer helemaal in originele staat wordt gebracht. Alle kennis en expertise die hij daarbij opdeed zet hij nu in om watersporters te helpen met een eerste beoordeling bij een zoektocht naar een nieuw schip. Ligt er een schip te koop in Friesland dan rijdt Rob er vanuit zijn woonplaats Leeuwarden in een mum van tijd naartoe. “Vaak moeten mensen best lang rijden om een boot te gaan bekijken. Ik zie vaak meteen of een schip interessant is of niet, dat scheelt dan een teleurstelling na een lange rit.” Overigens benadrukt Rob dat hij geen jachtmakelaar, bemiddelaar of expert is. 

Interim havenmeester

Als doorgewinterde watersporter zag Rob heel veel verschillende jachthavens en interesseerde hij zich altijd voor het reilen en zeilen in zo’n haven. Hij spreekt z’n talen, Duits en Engels. “Als een havenmeester er even tussenuit wil ben ik de persoon om het ad interim over te nemen.”

Kamer van Koophandel

Naast zijn rol als watersportadviseur, schipper of havenmeester werkt Rob bij de Kamer van Koophandel als ondernemersadviseur. Hij weet vaak meteen of starters hetzelfde ondernemersgen hebben als hijzelf. “Als je dat hebt, dan red je het wel.” 

Rob inhuren? 

Op https://varenmetrob.nl staat alle informatie. 

Bellen: 06-43468910

info@varenmetrob.nl

Insta: https://www.instagram.com/varenmetrob.nl/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht